Kwalitatieve koffiepauzes scherpen motivatie en loyaliteit van uw medewerkers aan

Het bekende veelkleurige Grand Cru-koffieassortiment van Nespresso, dat razendsnel zijn weg heeft gevonden op de particuliere markt, is ook verkrijgbaar in een B2B-versie. Daarvoor werden aluminium koffiecapsules en professionele koffiemachines ontwikkeld die speciaal bedoeld zijn voor gebruik in bedrijven en in de horeca. Uit onderzoek bij 10.000 werknemers uit 10 verschillende landen blijkt bovendien dat kwalitatieve koffiepauzes een bijzonder gunstig effect hebben op de motivatie en loyaliteit van werknemers.

Wat is het effect van koffiepauzes op de prestaties en het welzijn van uw medewerkers? Volgens onderzoeksbureau Bain & Company, mag u de invloed van die dagelijkse kopjes koffie niet onderschatten. Zo blijkt dat extralegale voordelen de motivatie en de prestaties van de werknemers aanzienlijk verhogen en hun loyaliteit versterken. Kortom, een investering in kwaliteitsvolle koffie zorgt ervoor dat de werknemer zich gewaardeerd voelt. Hij zal zich zowel op het werk als in zijn vrije tijd een stuk positiever uitlaten over zijn werkgever.

 “Investeren in Nespresso voor uw bedrijf is dan ook niet zomaar een kost, maar een echte investering,” zegt Marketing Manager Bart Creemers. “Het geeft uw medewerkers het gevoel dat u hen waardeert, maar het helpt ook bij het aanwerven en het behouden van talent. Bovendien draagt een koffie van topkwaliteit ook bij tot het goede imago van uw bedrijf. Klanten die een kopje Nespresso koffie krijgen aangeboden wanneer ze op bezoek komen, zullen de kwalitatieve uitstraling van het merk associëren met uw bedrijf.”

 

Een duurzaam kopje koffie

Nespresso schenkt niet alleen aandacht aan het welzijn van uw medewerkers, maar ook aan milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. De aluminium capsule, die volgens Nespresso nog altijd de beste verpakking is om de delicate smaak en koffiearoma’s te bewaren, kan eindeloos gerecycleerd worden. U kunt de gebruikte capsules inzamelen in recyclagezakken of containers, waarna Nespresso deze komt ophalen om vervolgens te laten recycleren. Met het aluminium worden nieuwe producten gemaakt en de koffieresten worden gebruikt als biobrandstof.

Bovendien zet Nespresso zich in voor een duurzame koffieproductie. Samen met The Rainforest Alliance heeft de onderneming daarom in 2013 het AAA Sustainable Quality™ programma opgezet om koffie op een zo duurzaam mogelijke manier te telen. Nespresso streeft naar koffie van een consequente kwaliteit, met een positieve impact op het milieu en gunstige sociale omstandigheden voor meer dan 70.000 koffieboeren en hun familie.

 

Koffie volledig op maat van uw onderneming

De gepassioneerde en deskundige koffie-experts van Nespresso schenken steeds bijzonder veel aandacht aan het selecteren, roosteren en malen van de koffiebonen. Het resultaat is een selectie van uitzonderlijke Grand Cru koffies waarin ieder zijn gading vindt. Speciaal voor de B2B-markt heeft Nespresso 13 Grands Crus ontwikkeld met elk een specifiek smaakprofiel en formaat: ristretto (25ml), espresso (40ml), lungo (110ml) of gedecaffeïneerde koffie.

Om aan de veeleisende professionele behoeftes te voldoen, werden specifieke koffiemachines ontwikkeld die toelaten om voor elke ruimte in bedrijven of horeca een oplossing op maat te bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld snel en eenvoudig uitzonderlijke, kwalitatieve koffierecepten met warme of koude melk bereiden. Alle machines worden gekenmerkt door hun korte opwarmtijd en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien zijn onderhoud en reiniging kinderspel. En speciaal voor deze machines werden ook flexibele en praktische betaalsystemen ontwikkeld.

Naast een onnavolgbare koffiekwaliteit, voorziet Nespresso een betrouwbare dienst-na-verkoop. Deze dienst is zowel telefonisch (0800 49653), via mail als via het internet 24/7 bereikbaar. Zo bestelt u heel eenvoudig koffiecapsules en deze worden al binnen 1 werkdag geleverd (gratis levering vanaf 300 capsules). U heeft ook de mogelijkheid een geplande bestelling in te stellen. U ontvangt dan zo vaak als u wilt en automatisch uw Grands Crus. Zo valt u nooit zonder koffie en bespaart u tijd. De Nespresso technische experts staat ook altijd klaar om u te ondersteunen bij het gebruik en onderhoud van uw machine.

Meer info over de professionele oplossingen van Nespresso: www.nespresso.com/pro