Landtmeters Naval Stores Group, de meest gediversifieerde maritieme toeleverancier van België

Landtmeters Naval Stores Group telt zes divisies en is de meest gediversifieerde maritieme toeleverancier van ons land. De winkel met toebehoren is gevestigd in een 3.000 m² groot pand langsheen de Noorderlaan in Antwerpen, vlakbij het bekende Docks Hotel, met ingang via de Tjalkstraat. De afdeling UVO dekzeilen is gevestigd in de Vosseschijnstraat 38 (kaai 138).

Landtmeters Yachting en Landtmeters Industrie

De afdelingen Landtmeters Yachting en Landtmeters Industrie verkopen alle onderdelen en toebehoren voor motor- en zeilboten, alsook voor de industriële scheepvaart, voor de uitrusting voor de havengebonden sector, voor de petrochemische en voor de offshore sector, voor baggermaatschappijen in binnen- en buitenland.

Gedelegeerd bestuurder Noel Fasquelle: “Concreet gaat het om zeil- en vrijetijdskleding, zeekaarten, nautische boeken, scheepsdecoratie, veiligheidsmateriaal, schoenen en laarzen, navigatie elektronica, verven en vernissen,… We zijn b.v. ook importeur van het Noorse merk Polyform voor de Benelux, een fabrikant in fenders of stootkussens. We voeren ook nautische verlichting voor kleinere yachting en ons nieuwe afdeling ‘Superjachten’ bedient ook de megagrote jachten in het buitenland, waarbij geen wens ons te speciaal is.”

Shipchandler R. De Wit

De divisie R. De Wit, die Noel Fasquelle in 2011 overnam, levert alle toebehoren voor aan boord, zowel voor de binnenvaart als voor de zeevaart, behalve voeding, en dit volgens de ISSA-IMPA & SOLAS alsook alle andere geldende normen. Als shipchandler is Landtmeters Naval Stores gespecialiseerd in loodsladders, vlaggen, netten, afdekzeilen, werkkledij en reddingsmateriaal.

Noel Fasquelle: “Wij zijn perfect op de hoogte van de huidige normen en kunnen snel de juiste producten leveren op de juiste plaats.”

Vlaggen en banieren van Bandera

De divisie Bandera maakt sinds 2010 deel uit van de groep. Het betreft een van de oudste gekende vlaggenmakerijen van ons land. Bandera bestaat sinds 1951 en maakt nog steeds allerhande vlaggen, wimpels, banieren, erelinten, spandoeken en windzakken, tot tafelvlaggetjes toe, in verschillende kwaliteiten.

Noel Fasquelle: “De vlaggen, banieren en wimpels worden in eigen atelier vervaardigd in elk mogelijk formaat en kunnen bedrukt worden met uw logo of met een tekst. Het zijn vlaggen met een lange levensduur, die u op termijn veel minder kosten dan de goedkope veel minder duurzame exemplaren die u op het internet vindt.”

Vlaggen en vlaggenmasten kunnen ook gehuurd worden. Bandera werkt veel voor festivals, evenementen, bouwwerven, bedrijven die hun internationale bezoekers willen verwelkomen,… en de divisie heeft ook de vlaggen van alle landen in de wereld in verschillende formaten op voorraad.

Uvo Yachting en Uvo Dekzeilen

De divisies Uvo Yachting en Uvo Dekzeilen binnen de Landtmeters Naval Stores Group zijn gespecialiseerd in de verkoop van allerhande dekzeilen voor boten, aanhangwagens en vrachtwagens alsook voor zwembadafdekkingen, bâchen, containerdekzeilen en –netten, grondzeilen, laszeilen, tenten in vlamwerend doek,…

Noel Fasquelle: “Wij werken ook aan boord van zeeschepen en binnenschepen voor het maken van allerhande afdekzeilen, bijvoorbeeld voor over ankerlieren, touwbakken,… en u bent bij ons ook aan het goede adres voor buiskappen en tenten voor jachten, kortom voor alles wat ingepakt (en waterdicht) moet worden. (NV)