Laurent Tombeur van Laurent Tombeur Photography:Foto’s die verhalen brengen

Fotografie is voor hem een verhaal. Het gaat dan om de voorstelling van een bedrijf, het verslag van een event of gewoon de reportage over een huwelijksfeest. “Ik probeer liefde te leggen in mijn werk,” zegt Laurent Tombeur van Laurent Tombeur Photography uit Edegem. “Indien ik erin slaag om met mijn foto’s die snaar te raken kan ik me echt gelukkig voelen.”

Wanneer Laurent Tombeur een foto-opdracht uitvoert zullen de meeste mensen hem naderhand zelfs niet gezien hebben. Hij engageert zich voluit en gaat bij wijze van spreken helemaal op in het decor. Het verhaal over een onderneming bv. “Ik maak graag reportages over bedrijven en ondernemers. Over mensen die het gemaakt hebben. Indien mijn foto’s een onderneming kunnen helpen om een eigen marketing op te zetten, meer omzet te creëren en meer te verkopen onderken ik de echte dynamiek van de bedrijfsfotografie.”

Laurent Tombeur Photography verzorgt niet alleen huwelijksfeesten en events maar ook uitvaarten. Het gaat hem ook in die trieste momenten om het verhaal.

Laurent Tombeur ging in 2009 de markt op. Hij investeerde daartoe ook resoluut in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo ondermeer in fotobooth, een concept dat specifiek naar fotomarketing georiënteerd is. Fotobooth is zoveel als een pasfotomachine, een fotoflitspaal waarmee verscheidene technieken uit de fotografie en de video gecombineerd kunnen worden met zegmaar e-mails, selfies, sociale media en zelfs heuse fotostudio’s. “De toepassingen met fotobooth verbreden de marketingmogelijkheden van de fotografie enorm. De aanwezigen op een event of een feest kunnen de gebeurtenissen naderhand helemaal opnieuw beleven. Ze kunnen zowel individuele foto’s ophalen als via de sociale media vanuit de cloud delen met anderen.”