Lidwina wordt vijftig en is er voor U: gemotiveerd, springlevend en gezond

Lidwina vzw, een beschutte werkplaats in Mol, wordt dit jaar vijftig. De beschutte werkplaats wil een aangepaste en lonende beroepsactiviteit aanbieden aan personen met een arbeidshandicap die tijdelijk of definitief niet in het normale arbeidscircuit terecht kunnen. Hierdoor wil Lidwina vzw dan ook een beduidend toegevoegde waarde betekenen voor haar doelgroepmedewerkers en omkadering, maar tevens ook substantieel voor haar klanten en de maatschappij.

Met regelmatig zelfs meer dan vijfhonderd gedreven medewerkers bieden zij u aan competitieve, correcte prijzen een omvangrijk programma van mogelijkheden en diensten aan.

Als stevige troef voorziet de groendienst met ruim honderd medewerkers in aanleg en onderhoudswerkzaamheden, en dit voor privépersonen, openbare besturen en bedrijven.

Een naadafdeling, houtafdeling, diverse verpakkings- en montageactiviteiten en scanopdrachten vormen de basisactiviteit voor een omvangrijke groep mensen op een eerste locatie. Op een tweede locatie worden grotere verpakkingsactiviteiten, zoals het bouwen en vullen van displays en folieverpakkingen uitgevoerd. In een gekoelde werkplaats en opslagruimte bieden we diverse mogelijkheden voor verpakking van voedingsartikelen.

De activiteit 'enclavewerking' wordt door onze klanten sterk gewaardeerd. Kleinere groepen (meestal vier tot acht personen onder begeleiding van een leidinggevende) voeren bij u in het bedrijf vakkundig diverse opdrachten uit. Op deze wijze trachten ze ook de medewerkers zo dicht mogelijk bij het normale economische circuit te brengen. En vergeet niet, ook voor het uitwerken van nieuwe activiteiten die ze samen met u vanaf scratch mee kunnen ontwikkelen, zijn ze één en al oor.

Voor de volledigheid ook nog wat recente cijfers: een gemiddelde tewerkstelling van 489 personen, 584.352 gepresteerde uren en een bebouwde oppervlakte van 36.820 m². Slechts negen arbeidsongevallen met werkverlet, een ernstgraad van 0,19 en frequentiegraad van 15,43 geven aan dat ook arbeidsomstandigheden een bepalend thema zijn in hun werking. Het balanstotaal groeide naar 19.601.490 euro, met een eigen vermogen van 17.213.134 euro en geen schulden op lange termijn. De cashflow over omzet bedraagt ruim 12%. Een stevige balansstructuur en resultatenrekening, die ook u als klant, zekerheid geeft om in alle geborgenheid uw opdrachten aan Lidwina toe te vertrouwen.

Vanuit een duidelijke missie, visie en strategie dragen algemene vergadering, raad van bestuur, directie en omkadering zorg voor een gezond evenwicht tussen economische wetmatigheden en sociale integratie. Diverse certificeringen zoals de Kwaliteitswijzer, BRC en IFS, geauditeerd door Lloyd's, BIO-certificering, alsook repetitieve tevredenheidsonderzoeken bij de klant, omkadering en doelgroep, staan borg voor een levendige, hard met een hart werkende organisatie. Uw vertrouwen winnen blijft het motto van Lidwina.