“Lossen van stukgoed moet efficiënter!”

Hoe haalt u uw stukgoed uit de containers? Laat u uw werknemers erin klauteren waarbij deze misschien op een trapje of op dozen moeten gaan staan om de bovenste dozen of producten weg te halen, met kans op beschadiging? Of gebruikt u een handige telescoopband met platform zodat uw operators veel sneller en efficiënter én op een ergonomisch verantwoorde manier uw containers kunnen lossen?

“Het mooiste voorbeeld dat uw containers sneller en efficiënter worden gelost met een telescoopband kreeg ik onlangs nog te horen. Waar het lossen van een container vroeger anderhalf tot twee uur in beslag nam bij een van onze klanten, is dat met zo’n toestel nog maar een half uurtje”, vertelt Laurent Uvo, sales & marketing manager voor de Benelux en Italië van UVO Technologies. “Diezelfde klant vertelde dat hij de eerste dag, met zijn twee telescoopbanden en met twee ploegen 16 containers hoopte te lossen. ’s Middags waren alle containers al leeg.”

Ergonomisch verantwoord

UVO Technologies is verdeler van FMH Conveyors, een Amerikaans bedrijf met een productie voor Europa in Engeland. “In Nederland en Frankrijk zijn de telescoopbanden in magazijnen al goed ingeburgerd. In Nederland geldt de Arbowet, en op 1 januari 2016 trad bij onze zuiderburen een wet in voege waarbij in magazijnen meer aandacht moet zijn voor ergonomie. Eigenlijk is dit niet meer dan normaal. Als u ervoor zorgt dat uw administratief personeel op ergonomische bureaustoelen zit, als u ervoor zorgt dat uw magazijnmedewerkers op ergonomisch verantwoorde heftrucks rijden, waarom zou u er dan niet voor zorgen dat de mensen die uw containers lossen dat op een gezonde manier, zonder belasting van de rug, kunnen doen? Europese richtlijnen rond het tillen van lasten bestaan”, gaat Laurent Uvo verder. 

Verschillende referenties palletiseren

De FMH Conveyors telescoopbanden bestaan uit een corpus met hydraulisch hefsysteem. Vooraan wordt een operator platform bevestigd waarop een of twee operators kunnen staan om uw stukgoed makkelijk uit de containers te halen. Achteraan kan u opteren voor een vrijloopgedeelte om zo een buffer op te bouwen. Dat is vooral handig wanneer u bij het palletiseren referenties uit elkaar moet halen. U heeft dan de plaats om verschillende palletten neer te zetten en uw operatoren meer ruimte te geven. Met een articuleerbare transportband achteraan de telescoopband dienen uw operators grote pakketten niet meer te heffen, maar slechts te begeleiden om ze te palletiseren. 

U kan een telescoopband ook gebruiken bij het laden. “Als u een vrachtwagen laadt zonder palletten wint u 15 tot 30% aan capaciteit. Dit betekent dat u zo om de vijf vrachtwagens eentje kan uitsparen”, besluit Laurent Uvo.

Een kort filmpje over de werking van de FMH telescoopbanden vindt u op www.uvotec.eu/bestreach.