De transfo scan: jouw garantie op decennialange productiezekerheid

Maintenance partners Belgium is specialist in het onderhoud, de herstelling en revisie van machines voor de productie-industrie. Of het nu elektrisch of mechanisch is; de experten van het bedrijf laten je machine terug draaien als nieuw. Dat doen ze bij jou op de werkvloer of in één van de Belgische vestigingen in Zwijndrecht, Gent of Naninnes. Naast pompen, turbines, compressoren en vele andere machines is het bedrijf ook gespecialiseerd in het onderhoud van transformatoren. In dit artikel vertellen Jeffrey Biesiot, Market Research Specialist, en Simon Lambrechts Measurement Technician Transformer, alles over de transfo scan.

De voeding van je bedrijf

Van de meer dan 200 Belgische medewerkers van Maintenance Partners zijn er een zevental dagelijks bezig met de revisie en het onderhoud van zowel kleine als grote, droge en olie gevulde transformatoren.

Ongeacht hun omvang zijn transformatoren gemaakt om verschillende decennia mee te gaan. Net daarom worden ze vaak over het hoofd gezien. En dat is natuurlijk niet zonder gevolgen. Wanneer er iets fout loopt met de transformator, zorgt dat niet alleen voor grote herstel- of vervangingskosten maar kan dit ook aanzienlijke productieverliezen met zich meebrengen.

Transfo scan op 3 niveaus

Daarom is een regelmatig, preventief onderhoud van groot belang. Dat kan met een zogenaamde transfo scan op 3 niveaus door Howden Maintenance Partners.

Voor het échte onderhoud begint, doet Maintenance Partners een onderzoek naar de geschiedenis van de transformator. Is er een onderhoudshistoriek? En zijn er documenten die kunnen helpen bij een toekomstig onderhoud?

Het eerste niveau van de transfo scan bestaat uit een infrarood thermografie, een visuele controle en een ultrasoon meting bij droge transformatoren. Voor olie gevulde transformatoren omvat dit een visuele controle voor olielekken en corrosie, een oliestaalname en bijhorende analyse (doorslagspanning, watergehalte, gasanalyse, enzovoort) en een rapportage van de bevindingen.

In een tweede stap volgen elektrische metingen en een controle van de meet- en beveiligingsinstrumenten, als de resultaten van de analyse op niveau 1 dit vragen. Ook hier wordt een rapport van opgemaakt.

Op een derde niveau vindt er een preventief en eventueel curatief onderhoud plaats. Dit omvat de herstelling en vervanging van onderdelen en een eventuele behandeling van de olie, op basis van de expertise van niveau 2.

Gestandaardiseerd en transparant

De scan is een gestandaardiseerde en beproefde werkwijze waarmee het team van Maintenance Partners heel gericht problemen kan oplossen. Het is echter vooral een preventieve service die breed en uniform toegepast kan worden voor alle bedrijven. Bovendien is de transfo scan erg transparant. Als klant weet je perfect wat je betaalt en wat je ervoor in de plaats krijgt.

Maintenance Partners nv - Vitshoekstraat 6 - 2070 Zwijndrecht - Belgium

+32(0)3 541 7140 - www.maintenancepartners.com

Wilt u meer weten?

Maintenance Partners Belgium

Bekijk de socials