Media Noord Raamfolies tekent mee binneninrichting van Kuehne + Nagel uit

De logistieke dienstverlener Kuehne + Nagel is onlangs verhuisd van de Antwerpse Frankrijklei naar het nieuw gebouwencomplex Post X, vlakbij het station van Berchem, naast de Antwerpse Ring. De kantoren ademen een frisse blauwe dynamiek uit. Zandstraalfoliespecialist Media Noord Raamfolies heeft in overleg met de marketing afdeling van Kuehne + Nagel mee het kantoorinterieur verwezenlijkt. Op de glazen scheidingswanden tussen de afzonderlijke kantoren werd met "Frostbright" een nieuwe creatieve folietechnologie uitgewerkt die privacy garandeert maar ook aangenaam licht binnenlaat. Het gaat om een totaal nieuw concept, ontwikkeld door Media Noord.

Sinds 1993 is Media Noord Raamfolies de grootste installateur van zandstraalfolies van de provincie Antwerpen. Het bedrijf uit Hoogstraten heeft een indrukwekkend klantenbestand uitgebouwd van multinationals, internationale instellingen, KMO's, winkelketens en openbare diensten. De zandstraalfolies worden aangebracht op glas, ramen, deuren en glazen wanden. Het functioneel maar vooral ook creatief decoreren van glazen wanden van vergaderzalen is de absolute specialiteit. "Ik heb eigenhandig ondertussen 100.000 vierkante meter aan oppervlakte bekleed," zegt zaakvoerder Peter Van Dijck. "Het gaat erom dat wij geen standaard pakketten afleveren maar in overleg met de klant doelgericht maatwerk brengen, steeds rekening houden de wensen van de klant".
Met Kuehne + Nagel heeft Media Noord Raamfolies een unieke referentie binnengehaald. Het bedrijf opteerde bij de verhuis naar Post X voor een geheel eigen aanpak op het vlak van binneninrichting en artwork en kwam op die manier ook bij Peter Van Dijck terecht. Marketing Manager Sharon Lee : "Het kwam erop aan de onderverdeling van de kantoren en vergaderzalen modern en fris te laten ogen. We wilden echt een state-of-the-art kantoor. Het "wauw" effect moest er zijn.". Daarnaast moest de privacy van de werknemers gegarandeerd worden. De gehele kantoorruimte op beide verdiepingen moest de huissfeer van het internationaal logistiek bedrijf weergeven. Onze ontwerpen zijn zeer gedurfd, maar zeker en vast geslaagd. Alle beelden verwijzen naar onze 5 logistieke oplossingen zijnde zeevracht, luchtvracht, baantransport , contract logistiek en geïntegreerde logistiek. Mits we ons in het hartje van Antwerpen begeven, worden uiteraard de zee- en haven activiteiten meer in de picture gezet. Zo werden er over alle individuele kantoorruimtes een band van golven aangebracht die de dynamiek, energie en de voortdurende kracht om steeds verder te reiken, moesten weergeven. Een van de uitdagingen was de vergaderzaal "The Anchor". Hiervoor werd er zeer zorgvuldig samen met Media Noord gezocht naar het perfecte beeld. Een zee voorstellen op de ramen van een meeting room lijkt gemakkelijker dan gedacht. Media Noord heeft ons hierbij zeer goed bijgestaan. Frostbright was de ideale oplossing om dit te verwezenlijken. Het gaf de juiste kleur schakeringen en transparantie om het beeld tot zijn perfecte uiting te laten komen."

Soulmate
Marketing Manager Sharon Lee had zélf al heel wat ideeën en vond in Peter Van Dijck een soulmate waarmee ze haar beelden en plannen in werkelijkheid kon omzetten. "Het nieuwe concept Frostbright van Media Noord Raamfolies was het ideale product. De aangebrachte glasfolies geven een beeld dat aan beide zijden zichtbaar is. Je kunt anderzijds toch niet binnenkijken in het kantoor zelf. Frostbright geeft dan wel nog aan beide kanten vage schaduwbeelden waardoor je zowel in het kantoor als erbuiten kunt zien dat er in het bewuste lokaal mensen aan het werk zijn. De lichtspeling geeft in dit opzicht bovendien wisselende effecten. Peter stelde ons ook gerust met een proefplaatsing van diverse folies." Voor projecten van deze omvang voert Media Noord Raamfolies meestal een proefplaatsing uit. Zo heeft een klant een goed beeld van het effect van de folie en de mate van de bedekking van het glas.

Bijzonder opmerkelijk aan het geheel is dat de opeenvolgende met folies bewerkte ramen binnen het ruime kantoor ook een "wave" oproepen, een dynamische golfbeweging die in al de gangen verder gezet wordt. Er gaat een duidelijk voelbare kracht van uit die meteen ook de dynamiek van Kuehne + Nagel suggereert.

Service
Frostbright is het resultaat van een lange zoektocht naar de combinatie van de juiste folie met de passende bedrukking. Niet elke zandstraalfolie is voor dit procedé geschikt. De plaatsing van de folies wordt steeds ter plaatse uitgevoerd met de nodige accuratesse. Peter plakt dagelijks de folies mee op de werf. "De aanwezigheid en directe aanspreekbaarheid van Peter en Sanne tijdens de werken, was een grote plus voor ons. Door hun jarenlange ervaring hebben ze een perfect zicht op het plaatsen van de folie. A la minute konden we ter plaatse samen beslissingen nemen." zegt Sharon. Overigens is het ook zo dat de folie naderhand effectief ook weer verwijderd kan worden zonder het glas te beschadigen. Ze is bovendien afwasbaar en zeker ook bestand tegen eventuele accidentjes.
"Tijdens het ganse proces heeft de klant één aanspreekpersoon, wij werken van A tot Z : van Allereerste idee tot Zeer mooi resultaat."

Wall of Clocks
Media Noord Raamfolies heeft de opdracht voor Kuehne + Nagel afgerond met nog verschillende opmerkelijke decoratieve ingrepen. Zoals de stijlvolle freesletters voor de firmanaam en de indrukwekkende "wall of clocks" bij de receptie. De freesletters ademen vastberadenheid uit, de wall of clocks geeft een beeld van het internationale netwerk van het bedrijf.