Met een certificaat heeft uw bedrijf een streepje voor

Met een Veiligheids-, Kwaliteits-, Milieu-, en MVO certificaat heeft uw organisatie duidelijk een streepje voor. Zelfstandig Q/SHE-consultant Klaas Kik begeleidt kmo’s en grote bedrijven bij het behalen van een Veiligheids-, Kwaliteits-, Milieu- en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).

Klaas Kik: “De bekendste kwaliteitsnorm is de ISO 9001. In 1984 is de veiligheidsnorm VCA bij gekomen, met drie gradaties, VCA* voor onderaannemers, VCA** voor hoofdaannemers en VCA petrochemie voor bedrijven die in de (petro)chemische sector werken. Speciaal voor interimkantoren is er de VG Checklist Uitzendbureaus (VCU).

Gaat u voor een ISO 9001, VCA- of VCU- certificaat, dan raadt Klaas Kik aan om meteen minimaal beide certificaten ISO 9001 + VCA ofISO 9001 + VCU te behalen. Ook met de normen GMP, EN 1090 en SQAS zijn combinaties mogelijk.

 

Klaas Kik: “Veel facetten kan men laten gelden voor beide certificaten zodat de certificatie parallel loopt en de beoordeling kan op één en hetzelfde ogenblik door een certificerende instelling uitgevoerd worden. Om te kunnen leveren aan chemische fabrieken dienen logistiek dienstverleners steeds vaker een SQAS-beoordeling voor te leggen om aan te tonen dat zij het transport, de tankcleaning en de opslag van chemische producten veilig en juist uitvoeren. Voor een positieve beoordeling kan u ook een beroep doen op de expertise van Klaas Kik.

Sinds 1 juli 2015 is Benelux Interim Management ook gestart met een kantoor in Zeebrugge.

Klaas Kik: “Wind Offshore is ook een grote uitdaging voor onze organisatie.” (NV)