“Met een innovatieve bril kijken naar je eigen organisatie gaat veel verder dan procesoptimalisatie”

“Ik hoor steeds hetzelfde verhaal bij bedrijven. Op de werkvloer klagen de werknemers dat de communicatie van boven naar beneden te wensen overlaat en bovenaan de hiërarchische ladder klinkt het dan weer dat de betrokkenheid van de medewerkers beter kan.” Innovatie- en verandercoach Walter Wybauw verzamelde samen met de vzw Allanta een aantal inzichten en werkvormen voor leidinggevenden om de communicatieprocessen te verbeteren, de betrokkenheid te verhogen en innovatie- en verandertrajecten in goede banen te leiden.

Wie is Walter Wybauw?

Walter Wybauw is erkend sociaal bemiddelaar op de werkvloer en organisatieregisseur. Hij bemiddelt bij conflicten tussen medewerkers en/of leidinggevenden en bij conflicten in teams.

Hij draagt bij tot het vereenvoudigen van procedures, processen en werkwijzen en faciliteert verandertrajecten en leertrajecten op maat. Walter Wybauw: “Dat doe ik vaak door heel gericht vragen te gaan stellen waardoor mensen zelf tot inzicht komen en dingen anders gaan doen.”

 

Allanta, kennispartner voor uw onderneming

In 1983 werd het Centrum voor Kwaliteitszorg opgericht. Onder impuls van nieuwe werkdomeinen werd de naam in 2003 veranderd naar Allanta. Bij Allanta kan u terecht voor consultancy en een uitgebreid aanbod aan opleidingen, in open lesvorm of bedrijfsintern, afgestemd op de strategie en doelstellingen van uw organisatie. Dit in de sectoren industry and services, medical devices, food en automotive. Allanta organiseert ook regelmatig seminaries en events om kennis te delen. Close to you, expertise, dedication en innovation zijn de kernbegrippen in de visie van het kenniscentrum.