Met papier uit gras zet Storopack versterkt in op duurzaamheid

Ongetwijfeld lopen ook bij uw bedrijf kwalitatief uitstekende producten van de band. Alleen is het dan zaak om diezelfde producten tijdens het transport ook zonder schade bij de klant te krijgen. Storopack heeft daartoe een indrukwekkend arsenaal aan beschermende verpakkingen in huis. 

Duurzaamheid staat daarbij centraal. Met het verpakkingspapier PAPERplus® Classic Grass en de machine PAPERplus® Track heeft Storopack enkele bijkomende revolutionaire  innovaties in de markt gezet.

Producten op transport zetten stelt elk bedrijf voor heuse uitdagingen. De perfecte beschermende verpakkingsoplossing ligt niet meteen voor de hand. Met meer dan 140 jaar ervaring heeft het Duitse familiebedrijf Storopack zich opgewerkt tot een gerenommeerde verpakkingsspecialist die voor elk probleem een op maat gemaakte oplossing uitwerkt. Elk product dat naar de klant moet stelt immers zijn eigen vereisten ten aanzien van de verpakking.

Verpakkingschips, schuimkussens en luchtkussens bieden daartoe flexibele oplossingen.  Voor geneesmiddelen, communicatiesystemen of elektronica bv. Maar ook papieren buffers kunnen een geschikte bescherming bieden. De ingebrachte kreuktechnieken zorgen ervoor dat het papier in lege ruimtes een maximale bescherming garandeert. De producten worden in de doos optimaal gefixeerd en worden tijdens het transport niet beschadigd.

PAPERplus® Classic Grass

Met PAPERplus® Classic Grass heeft Storopack de markt onlangs opnieuw sterk verbaasd. Het nieuw gelanceerde beschermingspapier bestaat immers voor 50% uit…. gras. Duurzaamheid is in dit opzicht geen ijdele slogan bij de verpakkingsspecialist. Bij de productie van PAPERplus® Classic Grass is immers slechts een klein deel nodig van het water dat dezelfde hoeveelheid houtvezels nodig heeft.

Gras groeit trouwens sneller terug dan bomen. Bovendien worden tijdens het hele productieproces helemaal geen chemicaliën gebruikt. Het gras zelf komt uit de Zwabische Jura, in de buurt van de eigen papierfabrieken van Storopack in Metzingen en Lenningen. 

“De papieren buffers van PAPERplus® Classic Grass kunnen aan het verpakkingsstation zelf geproduceerd worden met de PAPERplus® Classic en de Classic papieren buffersystemen,” zegt Eric Huard, protective packaging specialist bij Storopack. “Het papier is optimaal geschikt voor producten van 5 tot 50 kilo.”

PAPERplus® Track

Storopack heeft ook zijn aanbod aan papieren buffersystemen zelf uitgebreid. Met de PAPERplus® Track kunnen compacte maar stevige zogenaamde “pads” aangemaakt worden. Pads zijn papieren beschermende buffers die in functie van het te vervoeren product een eigen krimp krijgen. De stevigheid van de pad wordt dus bepaald door de robuustheid van het product dat vervoerd moet worden. 

Technisch kan de nieuwe machine de pads “on demand” afleveren. Ze kunnen net zo goed op voorhand aangemaakt worden waardoor er voorraden kunnen aangelegd worden. De efficiëncy van de PAPERplus® Track is dusdanig geoptimaliseerd dat de verpakkingsafdeling er heel reële kostenbesparingen mee kan realiseren.

Wilt u meer weten?

Storopack