Mexico Natie: een gevestigde waarde met oog voor innovatie

Met 20 jaar op de teller is KMOinsider nog groen achter de oren in vergelijking met Mexico Natie. Laatstgenoemde kan prat gaan op een goedgevulde geschiedenis van anderhalve eeuw. Ter ere van het jubileum van KMOinsider maakt CEO Marc Ivens een balans op van ‘zijn’ bedrijf. Mexico Natie verenigt een stevige reputatie met infrastructurele én inhoudelijke innovatie. Het bedrijf lijkt klaar voor de volgende 150 jaar!

Een korte terugblik op het verleden: uit het goede ‘hout’ gesneden

“In het prille begin was hout de absolute specialisatie van Mexico Natie. ‘Hout vasthouden’ is echter geen letterlijk credo gebleven. In de loop der jaren werden het aanbod en de infrastructuur steeds verder uitgebreid. Naast hout is er in ons grote en gevarieerde gamma ook plaats voor onder meer papier, staal en voedingsmiddelen. Daarnaast bieden we een sterke specialisatie op het vlak van gevaarlijke producten en chemicaliën. Voor al die producten bieden we een massa mogelijkheden op het gebied van warehousing en stockage.

We beschikken over 160.000 vierkante meter magazijn en een veelvoud aan onoverdekte opslagruimte. Op de Antwerpse rechteroever hebben we vier grote, goed uitgeruste magazijnen. Ook op de Linkerover zijn we sinds een jaar of vijf prominent van de partij. Blue Star is een modern magazijnencomplex en Mexico Natie participeert in de Antwerp Euro Terminal. Sinds onze ingebruikname van Kaai 740-748 in het Bevrijdingsdok is het Mexico Natieverhaal ook echt multimodaal. Naast opslag en overslag faciliteert Mexico Natie ook transport, en vanaf de kade kan dat via de weg, het spoor en de binnenvaart. In al onze activiteiten zetten we vol in op dynamische dienstverlening. Klantgerichte, kwalitatieve keuzes en een snelle en soepele service zijn ons visitekaartje. Daarnaast zien we dat steeds meer klanten voor ons kiezen omwille van onze opgebouwde expertise.”

Mexico Natie als rechterhand: ‘chemie’ met de klant!

“Vooral voor de chemiesector zijn we een polyvalente professionele partner. Die sector wordt geconfronteerd met steeds complexere en vergaandere vergunningsvereisten. Hierdoor leggen steeds meer bedrijven zich toe op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van hun producten. Voor de opslag en de handling gaan ze op zoek naar externe expertise. Die zoektocht eindigt steeds vaker bij Mexico Natie. Voor chemiebedrijven kunnen we immers op een vlotte én veilige manier supplementaire service leveren. We hebben een enorme ervaring wat betreft het drummen en afdrummen van ‘gevaarlijke’ goederen. Ons personeel beschikt over kennis en kunde én al het mogelijke moderne materiaal.”

Dynamische diversificatie als hoeksteen van Mexico Natie

Marc Ivens kijkt vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Diversificatie is belangrijk in zijn beleid, maar dé focus ligt op kwaliteit.
“In de loop der jaren is ons aanbod steeds ruimer geworden. Klanten kunnen bij ons terecht voor ‘simpele’ stockage. Net zo goed zijn we een betrouwbare partner voor optimale ontzorging en begeleiden we het hele traject in elk aspect. Kwantitatieve keuzes hebben echter geen impact op onze kwalitatieve kracht. Bij Mexico Natie zijn we er trots op dat we ‘veel’ doen, maar nog veel trotser dat we het goed doen!”

www.mexiconatie.com

Wilt u meer weten?

Mexico Natie

Bekijk de socials