Mexico Natie neemt kaai 740 – 748 in gebruik

Mexico Natie heeft onlangs, na renovatie en aanpassingswerken, kaai 740 – 748 aan het Delwaidedok in gebruik genomen (vanaf januari 2018). De nieuwe kaai heeft een oppervlakte van 25 hectare (in plaats van de 17 ha op de vroegere site, verdeeld over diverse stukken) en een diepgang van ruim 16 meter, wat toegang verleent aan de grootste schepen. Kaai 740 is bovendien via de autostrades richting Nederland en Duitsland, en verder richting Oost-Europa, zeer toegankelijk. Vanop deze kade kan Mexico Natie alle interland transporten via de drie modi aanbieden: weg, spoor en binnenvaart, in de huidige verkeersproblematiek een groot voordeel.

Ruim pallet aan logistieke diensten
Mexico Natie biedt een ruim pallet aan logistieke diensten aan: warehousing, op- en overslag, herpakken, transport, etc. Sinds de oprichting en vooral sinds de jaren ’90 heeft de goederenbehandelaar een hoogkwalitatief niveau aan vaardigheden ontwikkeld, in een zeer gediversifieerd pallet van diensten, waarbij service en loyauteit steeds voorop stonden.

Warehousing en stockage
Op de Antwerpse rechteroever beschikt Mexico Natie over vier grote, goed uitgeruste magazijnen voor opslag van alle soorten goederen. Op Luithagen is er een magazijn geschikt voor stockage van alle staalproducten en vooral van lang ijzer. Op de Transcontinentaalweg vindt u het magazijnencomplex Altamira, waarvan 25.000 m² geschikt is voor opslag van gevaarlijke producten van de verschillende IMDG-klasses. Tevens werd er in 2017 een drumming- en dedrumminginstallatie geïnstalleerd voor het overpompen van allerlei producten vanuit ISO-tanks naar drums, cans of IBC’s. Naast deze installatie is er eveneens een ADR-parking voor stockage in de meest veilige omstandigheden van tanks en bulkcontainers. Verder worden in magazijn Tijl vooral general cargo en verpakte goederen opgeslagen en magazijn Tampico is dan weer geschikt voor de opslag van levensmiddelen (FAVV-keuring) en gedeeltelijk ook voor allerhande diverse goederen.

Blue Star op Linkeroever
In 2015 is Mexico Natie gestart met de bouw van het magazijnencomplex Blue Star op Linkeroever, gelegen midden tussen de chemische bedrijven. In de Canadastraat biedt dit terrein van 17 hectare enorme mogelijkheden. In een eerste fase werd een project van ongeveer 20.000 m² gerealiseerd, geschikt voor opslag van voedingswaren, en in 2016 werd de site verder uitgebreid met nog eens 25.000 m² magazijnruimte, verdeeld over compartimenten en geschikt voor voeding, chemische producten en general cargo.

Ganse vloot heftrucks
Om al deze locaties te bedienen en de goederen aan en af te voeren beschikt Mexico Natie over een ganse vloot vorkliften in de range tot 3 tot 33 ton, containerstackers en vrachtwagens.

Op Linkeroever participeert Mexico Natie tevens in de AET-terminal (in een joint-venture met Grimaldi). AET is een ro-ro terminal met een oppervlakte van 135 hectare. Jaarlijks worden naast auto’s, vrachtwagens en machines ook nog duizenden ton stukgoed verladen via de schepen van de Grimaldi Group. Op Rechteroever is er dan nog de participatie in de Sallaum ro-ro terminal, een terminal van 23 hectare, met een opslagcapaciteit van 12.500 voertuigen.