Middeleeuwse themafeesten en -events zijn helemaal van deze tijd

’t Hooghuys in Berlaar is een authentiek stukje Vlaams erfgoed uit de 16de eeuw. Deze historische locatie is de afgelopen 3 jaar volledig gerestaureerd en geschikt voor exclusieve incentives, meetings, productvoorstellingen, teambuildings en privé-feesten. Het domein, met originele slotgracht en authentieke ridderzaal (tot 14 pers.), is in handen van Deadline Entertainment Group, dat al meer dan 15 jaar actief is in de evenementenwereld.

Zaakvoerder Joël Dumont is met zijn team jaarlijks betrokken bij meer dan 160 event-, concert- en festivalproducties. Intussen hebben ze zich ook gespecialiseerd in middeleeuwse events tot 2.000 personen, zowel op hun eigen domein als op andere historische locaties.

Eventbureaus en bedrijven zijn steeds op zoek naar vernieuwende, originele concepten

Joël Dumont
: “Naast onze logistieke en operationele ondersteuning van alle type bedrijfsevents is onze afdeling Event Support zich gaan toeleggen op een nichemarkt: middeleeuwse thema’s. We werken alles tot in de puntjes uit: authentieke decoratie en tenten, middeleeuws vermaak, varken aan ‘t spit, echte gewaden,... Sleutelwoorden als ‘oog voor detail’, ‘historisch verantwoord’ en ‘sfeerbeleving’ vinden we heel belangrijk. Het hele plaatje moet kloppen. Bij ons zie je geen nepharnassen, maar alleen echte. Onze gasten stappen als het ware in de teletijdmachine om de middeleeuwen te herbeleven. Maar ook al wanen ze zich in het verleden, ze beschikken wel over alle moderne faciliteiten. Comfortabele toiletten, lekker eten, high tech vergadermogelijkheden, ook daar zorgen wij voor. Je kan hier zelfs met een helikopter landen. Handig om de files van deze tijd te ontwijken.”

Middeleeuwse activiteiten maken bedrijfs- en privéfeesten uniek


Joël Dumont: “We werken alles uit op maat, afhankelijk van het beschikbare budget. Je moet wel, afhankelijk van het aantal genodigden, rekenen op een minimumbudget van zo’n 75 euro per persoon. Maar we blijven altijd binnen het vooropgestelde budget. Dat is heilig voor ons. Het bepaalt natuurlijk wel hoever we kunnen gaan in de uitwerking van het middeleeuws thema. Maar als je de middelen hebt, is alles mogelijk: vuurspuwers, troubadours, een opleiding tot jonkvrouw, schildknaap of zelfs valkenier, steekspelen, wapendemonstraties, workshops rond oude ambachten, leren bierbrouwen (én proeven),... Ook het buffet kunnen we inkleden als een heuse middeleeuwse markt, waarbij acteurs en figuranten in originele klederdracht de eetstandjes bemannen en animeren. Zo’n openluchtevent op het eigen domein organiseren we voor 125 tot 550 gasten, elders ook voor grotere groepen. We kunnen het binnenplein overdekken en onze tenten verwarmen. Je vergadering in de ridderzaal kan met een teambuilding op het domein worden afgerond en voor trouw-, communie- of bedrijfsfeesten zetten we een middeleeuws kampement op in het park.”