Mooie lezersactie voor vijf jaar Lindner in de Benelux

De vestiging van viersterrenhotel Lindner in Antwerpen bestaat vijf jaar en om dit te vieren heeft het hotel in samenwerking met kmo-insider een interessante lezersactie op het getouw gezet waarbij u voor een overnachting kan genieten van een mooie korting. Het Lindner Hotel & City Lounge Antwerpen is niet alleen geografisch erg interessant gelegen, met een snelle multimodale ontsluiting, een grote ondergrondse publieke parking én dichtbij de oude binnenstad, het beschikt ook over uitstekende vergader-, congres- en eventfaciliteiten, waarvoor Lindner onderscheiden werd met vijf Hamers. Wanneer u de skybar afhuurt voor een bedrijfsfeest of productvoorstelling maakt u gegarandeerd indruk op uw zakelijke relaties.

kmo-insider had een gesprek met general manager Peter Nuiten, senior sales manager Sandrine Versavel en sales manager Tina Claes.

Vijf jaar Lindner Hotels in de Benelux.

Dat vraagt om een klein historiekje

Peter Nuiten: “Het hotel werd gebouwd in 2007, als Golden Tulip Hotel. In oktober 2009 is het hotel overgenomen door Lindner Hotels & Resorts, een Duitse hotelketen met zo’n 35 hotels in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Mallorca, Bratislava,… Op dit moment is de Antwerpse vestiging het eerste en enige Lindner hotel in de Benelux. Lindner heeft de intentie om verder te expanderen. We houden onze oren en ogen open voor een opportuniteit.”

Waarmee onderscheidt het viersterrenhotel zich?

Peter Nuiten: “Reeds snel na de overname hebben we het hotel in een Lindner jasje gestoken en een belangrijke upgrade uitgevoerd. Eén van de eerste zaken die we geïntroduceerd hebben, is het wellness center, met een fitnessruimte en een sauna. De lobby werd volledig opnieuw ingericht en er kwam een smokers lounge. Ook de vergaderzalen kregen een opfrissing en we bouwden een executive lounge uit. We hebben ook meer diversiteit gebracht in de kamers met een uitbreiding van het aantal suites en de introductie van business class kamers, first class kamers en junior suites. Het overgrote deel van de kamers zijn voorzien van Nespresso apparaten.”

Lindner hecht ook veel aandacht aan onderhoud

Peter Nuiten: “Elk jaar wordt een gedeelte van de omzet in onderhoud geïnvesteerd, zodat er nooit een achterstand ontstaat. Sinds enkele jaren hebben we zelfs een schilder in eigen dienst. Het gebeurt regelmatig dat een gast per ongeluk met een koffer tegen de muur stoot. We houden eraan dit onmiddellijk te herstellen, want als je eenmaal een kras hebt, kijkt men niet meer zo nauw en blijf je krassen krijgen. We zijn ervan overtuigd dat deze investering zichzelf terugbetaalt. Op beoordelingssites staat ons hotel heel vaak op de eerste plaats.”

Wat zijn de vergader- en eventfaciliteiten?

Sandrine Versavel: “Het Lindner Hotel beschikt over veertien vergaderzalen, tot 250 personen, alle voorzien van daglicht, met airco en met alle nodige vergadertechnologieën uitgerust zijn. Er zijn verschillende categorieën. Zo is de Diamond Boardroom bijvoorbeeld iets exclusiever. Voor bedrijven die omwille van de veiligheid geen wifi mogen gebruiken, kunnen we internet via bekabeling voorzien. Op de twaalfde verdieping is er dan nog onze skybar ‘de 12th Floor’, die kan afgehuurd worden voor een productpresentatie, een receptie, een walking diner,… Met het groot overdekt terras en het prachtig uitzicht over de stad Antwerpen, maakt u gegarandeerd indruk op uw genodigden. We zijn best trots op het feit dat we voor onze vergader- en congresfaciliteiten door de Vergaderhamer vijf Hamers toegekend hebben gekregen. Dit betekent dat Lindner een van de topbusinessadressen in België is. Vorig jaar behaalde Lindner trouwens ook De Groene Sleutel, een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven.”

Hoe organiseert Lindner de catering?

Sandrine Versavel: “We hebben een eigen keuken, die ook de catering voor de vergaderarrangementen en interne evenementen allerhande verzorgt. In ons restaurant ‘Arivé’, op de eerste verdieping, serveren we ontbijt, lunch en diner à la carte. Er kunnen tegelijkertijd tot honderd gasten eten. De lounge bar ‘Apéro’ is op de benedenverdieping en, net zoals het hele hotel, heel huiselijk ingericht.”

Peter Nuiten: “We zijn een full-service hotel. Dit wil zeggen dat onze gast, gedurende zijn verblijf, kan eten en drinken wat hij wil, kan vergaderen waar hij wil en zich kan ontspannen, dit alles binnen de muren van het hotel.”

Tina Claes: “We zijn ook heel transparant en houden er een open communicatie op na. Een leuke tool in dit verband is onze i-Feedback. Onze gasten kunnen via een iPad in de lobby (anoniem) een beoordeling intikken. Deze boodschap komt tegelijkertijd bij alle afdelingshoofden in de mailbox terecht, zodat daar, indien nodig, snel en adequaat op kan worden ingespeeld. Elk gastencommentaar wordt ook ongefilterd op onze website gepubliceerd.”

Het Lindner Hotel & City Lounge Antwerpen is gelegen naast het Centraal Station van Antwerpen en op een boogscheut van de Ring rond Antwerpen. Onder het hotel is een publieke betaalparking met plaats voor 1500 wagens. (NV)