Neutraal douaneagentschap AFCS:“We verzorgen een vakkundige, snelle service, zonder toeslagen”

Antwerp Forwarding and Customs Services, kortweg AFCS, is een onafhankelijk en neutraal douaneagentschap dat gevestigd is op Linkeroever. Zaakvoerster Lieve Janssens en haar team, bestaande uit Els, Brigitte en Milo, zijn u elke dag vakkundig van dienst voor het vervullen van al uw douaneformaliteiten. “Service voeren wij hoog in het vaandel. We zijn ons er ook van bewust dat snelheid belangrijk is. Wij leveren die dan ook graag, zonder extra tarieftoeslagen”, stelt Lieve Janssens.

AFCS werd opgericht in 2001. Lieve Janssens vervoegde het agentschap in 2002. Sinds augustus 2008 heeft zij het bedrijf in handen. Sinds enkele jaren is AFCS gecertificeerd als Authorized Economic Operator (AEO).

Lieve Janssens: “We zijn een van de weinige neutrale, onafhankelijke douaneagenten in de Haven van Antwerpen. 95% van onze tijd staan we ten dienste van de expediteurs. Daarnaast werken we ook rechtstreeks voor een aantal grote bedrijven. Het spreekt voor zich dat we onze klanten en im/exporteurs geheel of gedeeltelijk ontlasten van hun douaneformaliteiten.”

 

Wanneer dit nodig is, brengt Lieve Janssens ook dossiers in orde na de kantooruren of in het weekend.

Lieve Janssens: “Het voordeel van een kleiner agentschap is dat u één aanspreekpunt hebt en dat we u een persoonlijke service kunnen leveren.”

AFCS zorgt voor de nodige documenten voor al uw import- en exportactiviteiten, alsook voor de opslag van goederen in transit. Het agentschap adviseert u graag bij het volgen van de meest aangewezen douaneprocedures en van de juiste productcategorieën voor uw bedrijf. Zo betaalt u zeker geen onnodige invoerrechten en vermijdt u boetes. Heeft u geen Belgisch BTW-nummer, maar wil u goederen via ons land importeren om ze rechtstreeks uit te leveren aan uw klanten in het buitenland? Dan treedt AFCS bij de invoer ervan op als aansprakelijke fiscale vertegenwoordiger en zorgt het agentschap ook voor de fiscale afhandeling van uw dossier. AFCS behandelt uiteraard ook tijdelijke invoeren, actieve, passieve veredeling, wederuitvoer, tijdelijke uitvoer en bezorgt hiervoor de nodige toestemming van het plaatselijk hoofd, enz. (NV)