Novotel Anwerpen, uw schakel tussen stad en haven

Uniek aan de Antwerpse hotelkroon is ongetwijfeld het Novotel. Omring door stad en haven met op- en afrit naar de Ring vlakbij, ontdek je deze parel te midden het groen van Luithagen Haven 6. General Manager van Novotel Antwerpen, Bram Maes, wacht ons op met koffie.

“Sinds 1973” vertelt Bram Maes, “is het Novotel hier gevestigd. Daarmee waren we het eerste hotel van de ganse Accor groep in Antwerpen. Ondertussen is er uiteraard veel veranderd –als hotel vernieuw en renoveer je regelmatig- maar onze locatie is uniek gebleven”.

Business en leisure

“Door onze ligging naast enerzijds de haven” licht Bram Maes toe, “zijn we een vertrouwde schakel binnen de Port of Antwerp geworden. Al jaar en dag onderhouden we een erg goede samenwerking met de grote bedrijven hier. Dat zorgt er mee voor dat we tijdens de week een bezettingsgraad tot 90% à 95% halen dankzij onze business klanten. In het weekend en de vakantieperiodes trekt ons hotel dan weer veel toeristen aan. Dat zijn zowel de city trippers als de hop on/hop off reizigers. Door de op- en afrit van de Ring vlakbij is ons hotel geliefd als rustpunt onderweg naar en van de vakantiebestemming”.

Van rainshower tot gratis parking

“Gasten welkom heten” legt Bram Maes uit, “doe je door ze te verwennen. Zo hebben we onlangs een gloednieuwe fitness in gebruik genomen en de renovatie van twee verdiepingen hotelkamers plus badkamers beëindigd. De badkamers bijvoorbeeld hebben een heuse rainshower gekregen en een spiegel met verwarming. Als hotel beschikken wij ook als enige in Antwerpen over een enorme tuin met zongericht terras en een openluchtzwembad. Onze parking voor 120 wagens –voor elke kamer een parkeerplaats- is gratis voor al onze gasten. Verder beschikken wij over een no nonsens restaurant, waarmee ik bedoel : een internationale keuken die prijs/kwaliteit perfect in balans heeft zonder zich sterrenallures te willen aanmeten. Voor onze wijnkaart deden we trouwens beroep op het advies van William Wouters -die beste sommelier van België is geweest”.

Extra troeven

“Uiteraard beschikken wij nog over extra faciliteiten” besluit Bram Maes” die zowel de businessklant als vakantiegast kunnen bekoren. Zo hebben we een 150m2 grote vergaderzaal (overal met daglicht) die modulair kan opgedeeld worden in kleinere ruimtes, en voorzien s van de modernste snufjes : wifi, dolby surround, beamer, enz… Op eenvoudige vraag kunnen de deelnemers aan een meeting of vergadering ’s middags de lunch in onze tuin gebruiken. Dan organiseren we een bbq of een heuse picknick en voorzien we elke deelnemer van een dekentje en picknickmand. En Indien nodig overdekken we zelfs de tuin. Voor Novotel zijn ook de families met kinderen een belangrijke core business. Alle jongeren tot 15 jaar mogen gratis overnachten op de kamer van hun ouders en gratis aanschuiven voor het ontbijtbuffet. Adolescenten krijgen tevens 50% korting wanneer ze een maaltijdkeuze uit de vaste menukaart maken. Tijdens de zomermaanden kunnen kinderen aan de receptie terecht voor ping pong, spelletjes enz. Tenslotte en niet onbelangrijk, sinds februari 2014 is Novotel Antwerpen ISO14001 gecertificieerd. Dat is een internationale standaard die zegt dat we als hotelbedrijf verantwoord bezig zijn met milieu en ecologie. En daar zijn we terecht heel fier op”. (DC)

Voor bijkomende informatie kunt u terecht per e-mail op het adres: H0465@accor.com