Onafhankelijk douaneagent Balie 21 “Het komt eropaan om de wetgeving optimaal te gebruiken en onze klanten de beste oplossingen te bieden”

“Wij merken dat er niet altijd optimaal gebruik wordt gemaakt van de douanewetging, die in mei 2016 trouwens ook nog eens verandert. Dat is jammer, want de regelgeving rond douaneformaliteiten optimaal toepassen, kan een belangrijke optimalisatie en besparing opleveren voor uw bedrijf. Met onze kennis en onze software, waarbij onder andere de fysieke en de douanevoorraad perfect op elkaar worden afgestemd, kunnen wij oplossingen bieden.” Dit zegt Kurt Crauwels, zaakvoerder van AEO-gecertificeerd en neutraal douaneagent Balie 21.

Kurt Crauwels illustreert dit met een voorbeeld. Kurt Crauwels: “Een bedrijf klaarde een partij volledig in bij import, maar voerde een deel ervan terug uit. Daardoor was het een deel invoerrechten kwijt. Het vergat bovendien om de B.T.W. terug te vorderen. Ook bleek dat er een belangrijk deel van de partij op het eind van de rit vernietigd werd. Het bedrijf verloor op deze manier zijn invoerrechten en zijn B.T.W., en dit had perfect vermeden kunnen worden door de goederen in een douane-entrepot te plaatsen. Wij brengen met andere woorden alle in- en uitgaande goederenstromen van onze klanten in kaart om te bekijken hoe deze douanetechnisch geoptimaliseerd kunnen worden, wat vaak toch wel een belangrijke meerwaarde betekent. Meedenken met onze klanten is voor ons dan ook van uitzonderlijk belang!”

Balie 21 werd vijftien jaar geleden opgericht en heeft vestigingen in Willebroek (TCT), de Antwerpse haven (Linkeroever en Ekeren), en Grobbendonk (Antwerp East). Binnenkort komt daar nog een vestiging bij in Luik, op de nieuwe Trilogiport site.

 

Overname

In juni jl. nam Balie 21 de B.V.B.A. Antwerp Customs Services over, de douanepoot van de Van Moer Group.Kurt Crauwels: “ACS blijft een aparte entiteit en zet zijn operationele activiteiten verder vanop de site van Van Moer in Kallo. Balie 21 is 100% eigenaar van de aandelen en neemt de boekhouding en administratie van het kantoor op zich.

 

Nieuws

Balie 21 is van 22 tot 24 september aanwezig op Transport & Logistics in Antwerp Expo. De douaneagent zal van de gelegenheid gebruik maken om een naamswijziging aan te kondigen. Houd stand nummer 1040 in hal 1 in het oog. (NV)