Gosselin Logistics: “De Oosterweel-verbinding wordt een gamechanger voor de logistiek”

De werken aan Oosterweel zullen een gamechanger worden voor elk logistiek bedrijf. Dat zegt Dirk Vanhoutteghem, bestuurder en mede-eigenaar van de Gosselin Group. Hij ziet nu al bedrijven die proactief bekijken hoe ze hun goederenstromen op de best mogelijk manier kunnen garanderen. “Het intermodaal transport is de toekomst van de logistiek, waarbij wegtransport vooral voor de last mile zal gebruikt worden”, stelt hij.

Dirk Vanhoutteghem erkent dat transport over de weg nog steeds de meest flexibele modus is en dat ook zo zal blijven, zeker met Oosterweel. Daarnaast merkt hij dat heel wat logistieke bedrijven meer en meer de kaart van het multimodaal transport trekken en lange afstand transport via het spoor of de binnenvaart organiseren:

“Dat vraagt een mentaliteitswijziging, maar ik merk dat bedrijven volop de kaart trekken van de multimodaliteit, én van de digitalisering. Het is belangrijk je goederenstromen voor je klanten te visualiseren. Door Covid-19 hebben we de digitalisering flink zien versnellen.”

Eerste terminal buiten de haven

Gosselin Logistics is een multimodaal logistiek bedrijf, met een breed aanbod aan in-house diensten. Een van de grote troeven is de ligging langsheen het Albertkanaal, waar het bedrijf ook een eigen terminal heeft.

Dirk Vanhoutteghem: “Voor de binnenvaart is het Albertkanaal veruit de belangrijkste as in ons land.”

(In 2020 passeerden bijna 985.000 TEU over de Belgische waterwegen. Met bijna 700.000 TEU werd het gros over het Albertkanaal vervoerd, een stijging van 20,81%, red.)

Manager 360° Logistics Dirk van Hoomissen: “We halen en brengen goederen van en naar alle terminals van de Antwerpse haven. Onze terminal is op het Albertkanaal de eerste buiten de perimeter van de haven, net voorbij de bottleneck op de Antwerpse ring. Een prima locatie dus om van daaruit verder naar de stad en het hinterland te distribueren.”

Gosselin Oosterweel site: warehouses en terreinen

Met de recente overname van de voormalige Milcobelsite in Schoten breidde Gosselin Logistics zijn oppervlakte aan warehouses en terreinen met 65.500 m² uit tot zo’n 350.000 m².

Dirk Vanhoutteghem: “Daarnaast hebben we in de haven zelf op de Gosselin Oosterweel site onze divisie ‘Heavy’, nog eens een kleine 100.000 m² aan magazijnen waarmee we ons vooral focussen op de petrochemische sector, exceptioneel transport en buitenmaatse ladingen.”

Logistiek bedrijf met vier kernwaarden

Dirk Van Hoomissen: “We werken rond vier kernprincipes: persoonlijke dienstverlening, flexibiliteit, snelheid en one-stop shop. Met een eigen terminal, eigen magazijnen en een eigen douanedienst hebben we alles in huis om een totaalpakket aan te bieden. We kunnen snel schakelen doordat we veel zelf in regie doen. Gosselin is in 1930 gestart als verhuisbedrijf en groeide uit tot een wereldspeler. Als verhuizer ben je een partner voor je klant. In volle vertrouwen neem je al zijn zorgen weg. Het zit in ons DNA om onze klanten volledig te ontzorgen, en daar zijn we best trots op.”

Gosselin Logistics - Merksemsesteenweg 148 - 2100 Deurne - 03/325 18 74 - www.gosselinlogistics.com

Wilt u meer weten?

Gosselin Logistics

Bekijk de socials