OCB Training Center lanceert nieuwe opleiding asbestinventarisatie

OCB Training Center is het opleidingscentrum van de OCB groep. U kan er alle (wettelijke) veiligheidsopleidingen volgen. De lesgevers zijn experten die met hun twee voeten in het veld staan. Ze combineren het lesgeven met de praktijk en voeren ook zelf keuringen uit. Nu de overheid binnenkort een asbestattest oplegt voor de verkoop van een gebouw of woning, lanceert het Training Center de opleiding asbestinventarisatie.

Wanneer uw gebouw of woning voor 2001 gebouwd werd, zal u binnen afzienbare tijd bij verkoop ook over een asbestattest moeten beschikken. Dit is ook het geval als er geen werknemers tewerk gesteld zijn. De koper weet dan waar er in het gebouw asbest aanwezig is zodat hij daar correct mee kan omgaan.

Tweedelige opleiding asbestinventarisatie

Marketing assistent Tiffany Badts: “Er zal meer nood zijn aan mensen die een asbestinventaris kunnen opstellen. We starten alvast met een digitale basisopleiding, die iedereen vanachter zijn eigen scherm en op zijn eigen tempo kan volgen. De opleiding neemt in totaal drie dagen in beslag. U kan ze dus hoofdstuk per hoofdstuk aanpakken, wanneer het u past.”

In het najaar richt OCB dan de verplichte opleiding asbestinventarisatie in, met een examen. Die zal klassikaal plaatsvinden. Slaagt u daarin, dan mag u zichzelf asbestinventarisator noemen. De opleiding is bijvoorbeeld ook interessant voor EPB- en EPC-keurders, die daarmee hun dienstverlening uitbreiden.

Zelf zal OCB Keuringsorganisme ook enkele asbestspecialisten meer in dienst nemen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar asbestinventarissen.

Veiligheid, elektriciteit en gas

OCB Training Center organiseert alle verplichte veiligheidsopleidingen voor mobiele arbeidsmiddelen. Denk hierbij aan heftrucks, hoogwerkers, rolbruggen, schaarliften, verreikers en transpaletten. Deze opleidingen vinden plaats bij u in het bedrijf zodat uw medewerkers veilig met uw machines leren werken. Ze ontvangen achteraf het wettelijk verplichte attest.

Daarnaast richt het Training Center ook opleidingen elektriciteit in. Ze bieden met name B4, B5 en introductie AREI 2020 aan, alsook de opleiding tot gecertificeerd CERGA-installateur van aardgasinstallaties. Deze opleidingen gaan in principe door in het Training Center, maar kunnen ook inhouse plaatsvinden. Dit op maat van uw bedrijf. De eerstvolgende open CERGA-opleiding start op 17 november e.k.

Klassikale, hybride en digitale opleidingen

Heel snel na het uitbreken van de coronacrisis is OCB Training Center voor de open opleidingen overgeschakeld op digitale trainingen. Ook de opleiding asbestinventarisatie kan je digitaal ‘on demand’ volgen.

Tiffany Badts: “Post corona zullen we ons aanbod ook deels digitaal blijven verzorgen. Wie wat verder weg van onze opleidingslocaties woont, kan zo verre verplaatsingen uitsparen.”

Subsidie via KMO-portefeuille

Het OCB Training Center is erkend door de KMO-portefeuille. Voor een opleiding komt u in aanmerking voor een subsidie tot 30%.

OCB Training Center, Koningin Astridlaan 60, 2550 Kontich, T 0800 13 890, info@ocbtc.be, www.ocbopleiding.be

Wilt u meer weten?

Logo OCB Training Center

Training Center

Bekijk de socials