Passion for Logistics? Meet your community op 10deTransport & Logistic

Op 22, 23 en 24 september vindt in Antwerp Expo de tiende editie plaats van Transport & Logistics, het brandpunt voor de transport- en logistieke community in de Benelux. De organisatoren van deze vakbeurs verwachten meer dan 10.000 bezoekers. Die mogen zich verwachten aan een volledig marktoverzicht van de logistieke en transportsector, met alle nieuwigheden, en aangevuld met een interessant randprogramma met conferenties, seminaries en actualiteitsdebatten.

De vier hallen van Antwerp Expo zullen gevuld worden met meer dan 280 exposanten.

Marketing event manager Bianca Peeters: “Een groot deel zal ingenomen worden door rollend materiaal, vrachtwagens en heftrucks. Daarnaast gaat ook veel aandacht uit naar opslag, naar rekken uiteraard, maar ook naar beveiliging, bouwers en aanbieders van magazijnen, picking, identificatie, software voor magazijn- en voorraadbeheer en ook logistieke dienstverleners zullen talrijk aanwezig zijn met aanbiedingen rond transport, opslag en bijhorende diensten, pakjesdiensten,...”

Er zal ook een paviljoen ‘Logistics in Wallonië’ (in hal 1) zijn en een Business Paviljoen (in hal 3), gefaciliteerd door kmo-insider, met tal van interessante exposanten rond aanvullende diensten en producten.

Quebecs minister van transport

De organisatoren zijn trots op Transport & Logistics minister Jean D’Amour uit Quebec te mogen verwelkom, verantwoordelijk voor Transport en voor de Uitvoering van de Maritieme strategie. Hij zal op dag 1 een conferentie houden over ‘Quebec kiezen als een partner voor Europa en Noord-Amerika’.

Bianca Peeters: “Maar ook het groot havendebat op dag 2 over de toekomst van de havenarbeider en de gevolgen voor de sector is interessant, net als de conferentie, ook op dag 2 van Gunter Pauli, oprichter van Ecover, basislegger van de blauwe economie en initiatiefnemer van Zero Emissions Research Initiatives. Zijn conferentie gaat over ‘Hoe transport en logistiek een motor van de blauwe economie kan zijn’. De toegang is gratis.”

De Port of Antwerp lanceert op dag 2 een projectoproep voor milieuvriendelijke havenwerktuigen en stelt zijn impulsprogramma voor, waarvoor een budget van 400.000 euro beschikbaar is, en daarnaast zijn er nog tal van andere interessante topics, zoals presentaties door Amadou Diallo, CEO van DHL Freight en Alex Van Breedam, specialist in de horizontale bundeling van goederenstromen.

Op donderdag zijn er nog conferenties van Traject rond fietslogistiek (een valabele schakel in de logistieke keten), van Bestfact rond Co-modality, Green Logistics, Urban Freight (a new best practices database), van VIB rond e-commerce, outsourcen of zelf organiseren (betalend) en van ESC rond First CORE Supply Chain Forum.

Het volledige conferentieprogramma vindt u op www.transport-logistics.be.

Speed daten op B2 Match Event

Transport & Logistics is op dinsdag en woensdag ook gastheer van een B2 Match event van het Enterprise Europe Netwerk (EEN). Zoekt u nieuwe klanten, partners of financierders voor uw bedrijf? EEN biedt u op beide dagen de mogelijkheid om te speed daten met binnen- en buitenlandse bedrijven met als doel een samenwerking te onderzoeken. U kan zich voor deelname aan het B2 Match Event registreren via www.transport-logistics.be.

Short Sea Shipping Awards en Transport & Logistics Gazellen

Tijdens Transport & Logistics zullen op de eerste dag ook enkele prijzen worden uitgereikt. Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) zal de Short Sea Shipping Award aan de winnaars overhandigen en ook de winnaars van de Gazellen Transport & Logistics worden bekend gemaakt tijdens een gala avond, een organisatie van Transportmedia en Trends Top. (NV)