Patrick Vanden Bosch van Fiduciaire Antwerpen: “Een ondernemer moet ook zijn kasstromengoed in het oog houden”

Hoeveel geld staat er op de rekening? Dat is niet de enige vraag die een ondernemer zich moet stellen. Waar zit mijn geld geblokkeerd: in mijn voorraden, in mijn vorderingen,…? Hoe snel betaal ik mijn leveranciers ten opzichte van het betaalgedrag van mijn klanten? Welke investeringen wil ik doen? Wat is mijn aflossingscapaciteit? Wat is mijn benodigd werkkapitaal? Patrick Vanden Bosch van Fiduciaire Antwerpen merkt dat ondernemers hun kasstromen wel eens uit het oog durven verliezen. “Dat uw boekhouding correct gevoerd wordt en uw fiscaliteit geoptimaliseerd, is uiteraard vanzelfsprekend, maar ook het economisch aspect van uw onderneming is belangrijk. Het is onze corebusiness om u ook daarin te adviseren”, stelt hij.

Fiduciaire Antwerpen werd in 1973 opgericht door Jean Van Kerckhoven. Vandaag wordt het gespecialiseerde accountantskantoor geleid door Patrick Vanden Bosch, die kan rekenen op een team van zeventien medewerkers. Fiduciaire Antwerpen richt zich op kleine en middelgrote ondernemingen, inclusief eenmanszaken, alsook op dochters van grote multinationals en is actief in een breed gamma van sectoren. Naast deze uitgebreide ervaring kan u voor uw dossier bovendien rekenen op een vaste contactpersoon bij het kantoor.

Fiduciaire Antwerpen staat u bij in het voeren van uw boekhouding van A tot Z of bij bepaalde deelaspecten. Dit kan via de software van het kantoor, via uw eigen software of in de cloud en ook bij u ter plaatse.

Patrick Vanden Bosch: “Wij willen vooral een klankbord zijn voor u als ondernemer, geen meeloper, maar een waardig opponent. We luisteren naar uw ideeën en problemen. Nieuwe ideeën toetsen we samen af, waarbij we u durven wijzen op zwaktes, maar waarbij we ook samen op zoek gaan naar oplossingen en de sterktes naar boven halen. We buigen ons niet louter over de cijfers, maar zijn ook uw adviseur, zowel fiscaal als economisch.”

Patrick Vanden Bosch benadrukt dat vertrouwen daarbij een belangrijk sleutelwoord is. Patrick Vanden Bosch: “Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat zij hun boekhouding bij Fiduciaire Antwerpen in deskundige handen geven, zodat zij zich zelf met vertrouwen op hun corebusiness kunnen richten.”

 

“Nieuwe Vlaamse regering hoopgevend”

Een accountant is ook een ondernemer, Patrick Vanden Bosch begrijpt dus maar al te goed de uitdagingen en problemen waarmee de ondernemers van vandaag geconfronteerd worden. Patrick Vanden Bosch: “De laatste jaren was er vanuit de overheid teveel regelgeving, die bovendien weinig doordacht en zeer snel werd doorgedrukt, ik denk aan de voordelen alle aard op bedrijfswagens, de roerende voorheffing van 25% bij de stopzetting van een onderneming, het invoeren van een belasting op de aandelen aan toonder,… Het ziet ernaar uit dat de nieuwe regering(en) het ondernemerschap de broodnodige ademruimte wil geven en dat is hoopgevend. Het is nu afwachten welke beslissingen deze nieuwe regering(en) effectief neemt en welke accenten ze legt. Wij zijn er in elk geval klaar voor.”

 

Ook loonadministratie

Fiduciaire Antwerpen is een van de weinige accountantskantoren waar u ook terecht kan voor de loonadministratie van uw bedrijf. Ook hier geldt het motto van persoonlijke aanpak! (NV)

 

Wilt u meer weten?

Fiduciaire Antwerpen