“Printen as a service vindt steeds meer ingang”

Als je zoals Brother al meer dan 100 jaar actief bent en in 2021 50 jaar aanwezig zal zijn op de Belgische markt, dan heb je je sector wel zien evolueren. “De schrijfmachines en faxen hebben een hele tijd geleden al plaats gemaakt voor printers en multifunctionele toestellen. Nu is er een evolutie in het printen zelf.

Brother ontwikkelt volop printoplossingen voor specifieke sectoren én het printen as a service vindt steeds meer ingang, ook voor kleine kmo’s en zelfs voor vrije beroepers”, stelt Frank Deneweth, managing director bij Brother International Belgium.

Voor Brother wordt 2020 het jaar waarin het assortiment compacte (draagbare) label- en ticketprinters en scanners flink wordt uitgebreid.

“We hebben reeds een mooi aanbod in deze toestellen, waarmee we printoplossingen bieden voor specifieke sectoren zoals de logistieke, de medische, de retailsector,… In deze branches is het belangrijk om duidelijke labels te kunnen printen. Voor magazijnmedewerkers bijvoorbeeld zijn er handige kleine labelprinters die ze aan hun broeksriem kunnen bevestigen. Voor elke specifieke behoefte in deze sectoren is er een printoplossing.”

Zorgeloos printen met printen as a service

Ook op A4 wordt er vandaag nog heel wat geprint, denk aan juridische contracten, notariële aktes, leverbonnen in de logistieke sector,… en is het niet zo dat belangrijke dossiers nog altijd comfortabeler lezen op papier dan op het scherm?

Frank Deneweth: “De printers zelf worden steeds intelligenter. Ze krijgen nieuwe functionaliteiten en communiceren met servers in de cloud. Daardoor zijn Managed Print Services mogelijk, een optie waarbij Brother een of meerdere printers bij u op kantoor plaatst en u volledig ontzorgt. Is de printer toe aan nieuwe toner of aan een onderhoudsbeurt? Dan worden wij daarvan automatisch verwittigd, zodat u zich daar niet hoeft om te bekommeren en u zich op uw corebusiness kan focussen.”

Zo hoeft u zelf niet in het oog te houden of u toner moet bestellen, en medewerkers die thuis eenzelfde printer hebben staan, worden niet verleid om een toner mee naar huis te nemen. Ook is de bedrijfscontinuïteit van uw printer(s) steeds verzekerd.

Pull printing en batch printing

Frank Deneweth: “Ook op het vlak van informatiebeveiliging en printmanagement zijn er nieuwe functies. Met de pull printing functie kan u met een badge of met een code uw prints aan eender welk toestel of aan een gezamenlijke printer opvragen en batch printing is interessant in organisaties waar per gebruiker een afrekening of een totaal aantal prints moeten worden berekend. Het is met deze functies ook mogelijk om bijvoorbeeld alleen bepaalde personen toelating te geven om in kleur of om op A3 af te drukken.”

Wilt u meer weten?

Brother