Raf Wolfs van HS Works:“Met touwtechniek veilig naar moeilijk bereikbare plaatsen”

Touwtechniek is in volle opgang. Werken uitvoeren op grote hoogte of diepte en in besloten ruimtes is niet vanzelfsprekend. De specialisten van HS Works uit Hasselt werken door middel van touwtechnieken in silo’s, schilderen gevels of demonteren installaties. Veel ondernemers hebben begrepen dat het bouwen van stellingen voor dit soort werken handenvol geld kost. Kranen en hoogtewerkers zijn niet flexibel. Touwtechniek is vaak een goedkopere en snellere oplossing.

Met de installatie van toegang voor derden heeft HS Works een bijkomende nichemarkt open gelegd. “Wij installeren die veilige toegang tot moeilijk bereikbare plaatsen,” zegt zaakvoerder Raf Wolfs. “Door het plaatsen van ankerpunten, tijdelijke leeflijnen, touwinstallaties of valnetten kunnen anderen er veilig werken. Valbeveiliging is een niet onbelangrijk segment van ons productaanbod.”

De touwtechnici van HS Works assisteren de vakmensen tijdens hun werkzaamheden en zorgen ervoor dat ze op een efficiënte en veilige manier de moeilijke plaats kunnen bereiken.

De evacuatietechnieken bij de toegang tot besloten ruimtes zijn doelgericht. Het gaat erom de veiligheid en de gezondheid van de werknemers te beschermen. Die werkzaamheden vragen specifieke PBM’s zoals ademluchtbescherming, gasdetectie of beschermende kledij. HS Works heeft die kennis in huis om de werken veilig te assisteren of uit te voeren. Het inschakelen van ons stand by rescue team is hier een logische keuze.