Randstad: alles voor werk

Waar kmo-ondernemers van wakker liggen? Met stip in de lijstjes: de juiste mensen vinden en houden. Annic Bosmans, Managing Director van de uitzendactiviteiten van hr-dienstverlener Randstad, vertelt waarom het lokale Randstad kantoor voor de kmo het geheime wapen is in die ‘war for talent’.

“Onze lokale kantoren zijn ongetwijfeld onze grootste troef voor de kmo-ondernemer,” stelt Annic.” We hebben bewust geen kantoren in alle gemeentes, maar alleen op kruispunten waar voldoende lokale bedrijven én talenten aanwezig zijn. Onze fysieke kantoren zijn sterk uitgebouwd, met vaak teams van 10 tot soms 30 consultants. Zo zijn alle expertises aanwezig voor die bepaalde regio, hebben we voldoende back-up om onze dienstverlening continu te garanderen en kunnen we snel schakelen.”

Klankbord van de lokale arbeidsmarkt

Ondertussen gaat de zoektocht naar talent de klok rond verder. Een oneerlijke strijd voor kmo’s versus grote bedrijven? Niet volgens Annic. “Je Randstad consultant is je klankbord. Onze consultants hebben niet alleen toegang tot de lokale arbeidsmarktcijfers, ze weten ook wat die praktisch betekenen. Vanuit die kennis kunnen ze je als ondernemer adviseren: welke profielen zijn er (nog), wat is realistisch, en vooral ook, wat niet. Maar ook: hoe spreek je je doelgroep aan?

Zoek je een technieker, wat heb je dan nodig om aantrekkelijk te zijn en kandidaten te triggeren? Volstaat een wekelijks uitzendcontract, moet je een langetermijn uitzendcontract overwegen of direct een vast contract aanbieden? Het zijn allemaal oplossingen waar Randstad je bij kan helpen. Net zoals bij manieren om tijdelijke afwezigheden te overbruggen, of in deze economische onzekere tijden, (interim)-oplossingen tot het duidelijk wordt of een vaste aanwerving mogelijk is.”

Unieke punten in je employer brand

Wat is er volgens Annic nog nodig om de juiste collega te vinden? “Verder kijken dan het klassieke profiel: welke kennis en competenties zijn strikt noodzakelijk en welke kan je ontwikkelen via bijscholing en omscholing. Maar als kmo kan je echt het verschil maken door de unieke aantrekkingspunten van jouw werkgeversmerk helder in kaart te hebben. 

Onze consultants weten exact wat de kennis, competenties en groeimogelijkheden van de kandidaat zijn, en ze kennen ook goed de specifieke aspecten die hij of zij zoekt in een bedrijfscultuur. Zo is het mogelijk om het talent naar een mooie match te leiden in jouw kmo, en ’te winnen’ van de vacatures van de corporates.”

Brede hr-expertise ter beschikking

Als kmo-ondernemer heb je niet alleen toegang tot de lokale consultant, maar ook tot de diensten van het Service Center van Randstad. Je vindt er ondersteuning rond bijvoorbeeld legal, safety of pre-screening. Annic: “Daarnaast investeren we enorm veel in het opleiden en reskillen van onze uitzendkrachten. Om de bestaande kloof tussen vraag en aanbod van logistieke bediendenprofielen te dichten, organiseren we samen met opleidingscentrum Portilog al sinds 2007 havengebonden en logistieke opleidingen aan. Zo kunnen ze zich voorbereiden op een job in een havengebonden en logistiek bedrijf.  We willen echt je 360° human resources partner zijn.”

Kennismaken met je lokale Randstad kantoor?           

011  26 00 10 - info@randstad.be

www.randstad.be/nl/werkgevers/aanvraag-medewerker

Wilt u meer weten?

Randstad Group

Bekijk de socials