Ritmo Technics, de HR business partner voor al uw technische profielen

Een niche voor specialisten vraagt een gespecialiseerde aanpak en dat hebben ze begrepen bij Ritmo. Ritmo is al jaren actief als HR-dienstverlener en kenmerkt zich door haar specifieke aanpak en kennis van de arbeidsmarkt. Om de groeiende vraag naar technische profielen te kunnen invullen opende Ritmo in februari 2015 zo haar nieuwste kantoor: Ritmo Technics aan de Italiëlei te Antwerpen.

COO Andreas Pfeffer: Het nijpende tekort aan gespecialiseerde technische profielen is een probleem waar vele firma’s dezer dagen voor staan. Dankzij onze ervaring in uitzendarbeid te combineren met een sectorspecifieke aanpak zijn we dan ook overtuigd dat we een geschikte HR partner zijn voor vele van deze firma’s. Het is overigens niet het eerste gespecialiseerde kantoor dat we openen, zo hebben we onder andere kantoren die zich exclusief richten op contact centers, cleaning of maritieme profielen. En deze aanpak heeft zijn vruchten al afgeworpen, dat getuigen onze groeicijfers van de laatste jaren.”

Jonas Errens, office manager Ritmo Technics: “Het motto “ken uw klant” nemen we bij Ritmo heel serieus. Onze HR-consulenten zullen zich niet alleen verdiepen in de activiteiten en behoeften van onze klant, ze werken ook letterlijk met kennis van zaken. Doordat onze consulenten zelf een technische voorgrond en/of scholing hebben, zijn zij beter in staat om de vacature en de kandidaat te beoordelen en te screenen.”

Andreas Pfeffer: “Voor de invulling van technische vacatures beschikt Ritmo naast dit nieuwe gespecialiseerde kantoor ook over een uitgebreid regionaal (kantoren)netwerk, een jarenlange expertise en een goed opgebouwde database waaruit we kandidaten kunnen rekruteren en selecteren. We begeleiden de kandidaten in het volledige sollicitatieproces van a tot z. Ook na de plaatsing laten we onze kandidaten niet los en blijven we hen verder begeleiden en adviseren.

Andreas Pfeffer: “We willen de wereld van techniek doorgronden en zowel de klant als de kandidaat zo goed mogelijk leren kennen. Ritmo is daarom bijvoorbeeld lid van de jury van de Maintenance HR Award, georganiseerd door BEMAS en VOKA, dit helpt om ons om een duidelijk zicht te krijgen op het technisch HR beleid en de bijhorende noden en behoeften.”