Verpakkingsanalist Eric Vangeel over ergonomie en ecologie

De eerste vereiste van een verpakking is dat uw product ongehavend op zijn bestemming geraakt. Daarnaast neemt het aspect duurzaamheid in belang toe. Niet te onderschatten is een goede ergonomie voor de medewerkers die in de verpakkingssector actief zijn. Eric Vangeel, verpakkingsanalist bij verpakkingsspecialist Storopack, vertelt over het belang van ergonomie en ecologie in zijn sector.

Verpakkingsoplossingen van Storopack

Storopack is een totaalaanbieder van verpakkingsoplossingen. Het internationaal familiebedrijf telt verschillende afdelingen die sterk met elkaar verweven zijn. De Packaging-divisie biedt flexibele verpakkingen aan zoals opvulmaterialen als luchtkussens, papieren en schuimbuffers, verpakkingschips,… Maar ook kartonnen dozen, tape en omsnoeringsmateriaal. Aanvullend focust Packaging Logistics op workflow automatisatie met rolbanen, ergonomische paktafels, automatische tapers, doosopzetmachines, ...

Eric Vangeel: “Storopack is als full service provider uniek op de markt. Als verpakkingsanalisten adviseren we u en bieden we verpakkingsoplossingen aan die voldoen aan uw behoefte. Op maat van uw bedrijf en van uw budget.”

Ergonomie en verpakken

Eric Vangeel ziet nog al te vaak mensen helemaal voorover gebogen staan inpakken, op geïmproviseerde inpaktafels: “Het is belangrijk dat verpakkers hun job ergonomisch verantwoord uitoefenen om lichamelijke klachten te vermijden.”

De ergonomische inpaktafels van Storopack zijn heel eenvoudig – hydraulisch of mechanisch - in hoogte verstelbaar. Tape, etiketten, inpakkoord,… kunnen binnen handbereik op speciale staven bevestigd worden. De inpaktafels zijn ook niet te diep zodat uw verpakkers zich niet moeten uitrekken om het inpakmateriaal te nemen.
“Doordat alle inpakmateriaal aan de tafel gecentraliseerd is, optimaliseert u de goederenstroom rond uw inpakafdeling. U beperkt de loopafstanden tot het minimum waardoor uw medewerkers minder snel vermoeid worden. U boekt tegelijkertijd een belangrijke tijdswinst.”

Een kleine ingreep maakt vaak een groot verschil: “Ik denk bijvoorbeeld aan onze ergonomische antivermoeidheidsmatten, vergelijkbaar met de luchtkussens in sportschoenen. Uw werknemers kunnen daarop lang rechtstaan zonder pijnlijke voeten te krijgen.”

Plastic of papier?

Ecologie is vandaag veelvuldig een doorslaggevende factor bij de keuze voor een verpakking en voor opvulmateriaal. Eric Vangeel vraagt zich in de huidige energietransitie af tot waar de verduurzaming zal lopen:
“Ik verwacht dat de tendens om te kiezen voor papier vertraagt. Plastic is niet einde verhaal. Storopack zet in op innovatieve producten uit gerecycleerd materiaal waardoor we meewerken aan een circulaire economie. Daardoor behoudt plastic zijn plaats en is soms zowel economisch als ecologisch de beste oplossing.”

Storopack, Nieuwbrugstraat 79, 1830 Machelen, T 02 756 80 90, info@storopack.be, www.storopack.be

Wilt u meer weten?

Storopack

Bekijk de socials