Herleef de geschiedenis: ’t Hooghuys neemt u mee naar een boeiend verleden

’t Hooghuys, living history events uit Berlaar, specialiseert zich al ruim tien jaar in historisch geïnspireerde totaalbelevingen. Naast de grotere eventbureaus, steden, gemeentes en de film- en theaterwereld vinden ook veel kmo’s de weg naar deze bijzondere eventorganisator. Nog nooit waren de middeleeuwen zo dichtbij.

Van teambuildings en vergaderingen tot congressen en familiedagen

’t Hooghuys is gespecialiseerd in het creëren van een historisch kader en/of een historische beleving voor elk type van event: van teambuildings, familiedagen, congressen, seminaries, vergaderingen, productlanceringen en sales meetings tot klanten- en personeels- en trouwfeesten. De evenementen worden georganiseerd voor 5 tot 5.000 personen. De duur varieert van een halve dag, tot een volledig weekend of zelfs een meerdaagse.

Her(be)leef de geschiedenis

’t Hooghuys neemt u en uw genodigden mee naar het verleden, naar de (vroege) middeleeuwen, de renaissance, de barokperiode, de industriële revolutie, tot de belle-époqueperiode van de 19de eeuw. “De middeleeuwen leent zich uitstekend voor de grotere family days. De renaissance, barok en belle époque zijn dan weer zeer geschikt voor nieuwjaarrecepties.”, zegt Joël Dumont van ’t Hooghuys.

Authenticiteit en beleving

Binnen evenementiele communicatie eisen storytelling, authenticiteit en het samen delen van een unieke ervaring, een steeds belangrijkere rol op. Meer dan ooit zal er met de nodige budgettaire creativiteit en inspiratie worden gestreden voor de aandacht van klant, personeel of leverancier. Joël Dumont: “Daarbij proberen we historisch zo correct mogelijk te zijn. We willen de deelnemers het gevoel geven dat ze echt in dat tijdvak zitten.”

De middeleeuwen leent zich uitstekend voor de grotere family days

Edutainment: ontmoet eens een middeleeuwse chirurgijn

“We vinden het daarnaast ook belangrijk om een vorm van edutainment aan te bieden. Zo organiseerden we voor een medisch bedrijf een productlancering waarbij onze middeleeuwse chirurgijn samen met zijn 17de-eeuws instrumentarium de aanwezige chirurgen liet kennismaken met hoe de kwakzalverij van weleer de aanzet was tot onze moderne geneeskunde. Ze hingen echt aan zijn lippen.”

Leren smeden in een smidse

Voor een familiedag kunt u bijvoorbeeld een volledig interactief middeleeuws dorp laten ‘bouwen’, waar jong en oud leren smeden in de smidse, juwelen gieten bij de tingieter en munten slaan bij de muntslaeger.

Tempeliersteambuilding

Tijdens een teambuilding is er niets leuker dan het schieten met een echt kanon, kruisbogen of een levensgrote katapult. De ‘Tempeliersteambuilding’ als tweedaagse zet dan weer heel hoog in op beleving en het samen delen van een unieke ervaring: ’s nachts door Tempeliers met fakkels uit het bed worden gelicht en door donkere gangen en bossen naar een geheime ontmoetingsplek worden geloodst: het prikkelt ieders fantasie.

Organiseren van events op historische locaties in Benelux en Noord-Frankrijk

Samen met het 16de-eeuwse kasteeldomein ’t Hooghuys in Berlaar biedt Joël Dumont op meer dan dertig historische locaties in Benelux en Noord-Frankrijk tal van mogelijkheden voor evenementen, seminaries en feesten.

Joël Dumont: “We vertrekken steeds vanuit een briefing waarin de plaats, het type event, het budget en het aantal deelnemers bepalend zijn voor het concept en de keuze van de eventlocatie. Elk voorstel wordt steeds op maat, met oog voor detail en respect voor het beschikbaar budget uitgewerkt. Op onze website staan enkele locaties. Sommige zijn privébezit en worden bewoond door adellijke families waardoor we deze enkel discreet aan onze klanten individueel kunnen voorstellen.”

Historische evocaties: Quondam is een publiekstrekker

’t Hooghuys wordt ook vaak gevraagd om mee te werken aan historische evocaties. Enkele recente voorbeelden zijn ‘De slag om Brustem, ‘Breughel in Beringen’, de Kasteelfeesten in Ekeren, ‘800 jaar Zierikzee’ en ‘1000 jaar Borgloon’. Bekend is ook eigen jaarlijks publieksevent Quondam, dat telkens ruim 10.000 bezoekers op de been brengt.

Huren van historisch materiaal

Voor middeleeuwse events beschikt ‘t Hooghuys over een groot magazijn vol historisch materiaal. De keuze is enorm: van 15e-eeuwse replica houten tafels en banken, tientallen tonnen aardenwerk en porselein tot middeleeuwse bestekken voor 5.000 personen. Daarnaast ook decoratiematerialen zoals dierenvellen, lantaarns, fakkelhouders, banieren, wapenschilden, harnassen, vuurschalen en -korven,… tot inkompoorten, luifels, tenten en baldakijnen. Kortom, voor bijna alles kunt u hier terecht. “Jaarlijks groeit onze stock nog aan,” aldus Joël Dumont.

Internationaal netwerk van animaties

’t Hooghuys werkt samen met een uitgebreid (internationaal) netwerk van animaties zoals troubadours, vuurspuwers, zotten en narren, bedelaars, waarzeggers, herauten, ridders (ook te paard), tovenaars en valkeniers. Ze zorgen voor interactie en extra beleving. “Aangezien we met de middeleeuwen zijn begonnen, is de keuze hierin  het meest uitgebreid.”

Aangepaste historische kleding voor uw gasten

Om het historisch plaatje helemaal compleet maken, zorgt ’t Hooghuys ook voor aangepaste kleding voor u en uw gasten, tot 800 personen.

‘t Cruydt ende Ketel’: historische keukengerechten

Het historisch verleden roert ook mee in de potten. De historische ‘keucken afdeling’ met de naam ’t Cruydt ende Ketel heeft eeuwenoude recepturen ‘vertaald’ en aangepast naar hedendaagse HACCP-normen en smaakbeleving. “Want we blijven met zijn allen Bourgondiërs die lekker eten op events sterk appreciëren. Opscheppen uit een grote pot, drinken uit een aarden beker, schenken uit een kruik, het zijn die details die het doen”, stelt Joël.

Op zoek naar origineel en historische geïnspireerd event?

Wilt u weten wat een historisch event voor uw bedrijf kan betekenen? “Daag ons uit, wij nemen met veel genoegen de handschoen op”, stelt Joël. Voor een vrijblijvend inspiratiegesprek: joel@thooghuys.com of telefonisch: +32 (0)3/366 21 00.

't Hooghuys 900px.jpg

Wilt u meer weten?

't Hooghuys

't Hooghuys