Storyteller en historisch event specialist ’t Hooghuys neemt u mee naar een boeiend verleden.

In een tijd van Big Data, GDPR, social media advertising, gebruik van influencers,… eist evenementiele communicatie met keywords als storytelling, authenticiteit, en het samen delen van een unieke ervaring, een steeds belangrijkere rol op binnen uw marketing en communicatie.

De event barometer heeft recent uitgewezen dat 92% van de bedrijven en eventbureaus voor 2018 een sterke groei van de sector verwachten. Meer dan ooit zal er, met de nodige budgettaire creativiteit en inspiratie worden gestreden voor de aandacht van klant, personeel of leverancier.

’t Hooghuys, living history events uit Berlaar, reeds 10 jaar gespecialiseerd in historisch geïnspireerde totaalbelevingen, zet volop in op die keywords en voegt er nog een extra element aan toe, nl. edutainment. Onder hun klanten telt de event supplier de grotere eventbureaus, steden en gemeentes en de film- en theaterwereld. Sinds enkele jaren vinden ook steeds meer KMO’s de weg naar deze toch wel bijzondere eventleverancier.

Met ’t Hooghuys neemt u uw genodigden mee naar het verleden, naar de (vroege) Middeleeuwen, de Renaissance, de Barokperiode,… industriële revolutie, tot de Belle Epoque periode van de 19de eeuw.

’t Hooghuys is gespecialiseerd in het creëren van een historisch kader en/of een historische beleving voor elk type van event: teambuildings, congressen, seminaries, vergaderingen, productlanceringen, sales meetings, klanten-, personeels- en trouwfeesten,…

Joël Dumont: “Daarbij proberen we historisch zo correct mogelijk te zijn. We willen de deelnemers het gevoel geven dat ze echt in dat tijdvak zitten. We vinden het ook belangrijk om een vorm van edutainment aan te bieden. Zo organiseerden we onlangs voor een medisch bedrijf een productlancering waarbij onze middeleeuwse chirurgijn samen met zijn 17de eeuws instrumentarium de aanwezige chirurgen liet kennismaken met hoe de kwakzalverij van weleer de aanzet was tot onze moderne geneeskunde. Ze hingen echt aan zijn lippen.”

Locaties

Met het 16de eeuws kasteeldomein ’t Hooghuys als uitvalsbasis biedt Joël Dumont op meer dan dertig historische locaties in Benelux en Noord-Frankrijk tal van mogelijkheden voor evenementen, seminaries en feesten.

Joël Dumont: “We vertrekken steeds vanuit een briefing waarin ligging eventlocatie, budget en aantal deelnemers bepalend zijn voor het concept en de keuze van de locatie. Elk voorstel wordt steeds op maat, met oog voor detail en respect voor het beschikbaar budget uitgewerkt. Op onze website vindt u een aantal van onze locaties, andere zijn evenwel privébezit en bewoond door adellijke families waardoor we deze enkel discreet aan onze klanten individueel kunnen voorstellen.”

Voor middeleeuwse events beschikken we momenteel over een groot magazijn vol historisch materiaal, met 15e eeuwse replica houten tafels en banken, tientallen tonnen aardenwerk, porselein en middeleeuwse bestekken tot 5000 personen. Decomaterialen als dierenvellen, lantaarns, fakkelhouders, banieren, wapenschilden, harnassen, vuurschalen en -korven,… tot inkompoorten, luifels, tenten en baldakijnen…toe. Voor quasi alles kan u bij de verhuur terecht.

Joël Dumont: “Jaarlijks groeit onze stock nog aan. Ons uitgebreid (internationaal) netwerk van animaties als troubadours, vuurspuwers, zotten en narren, bedelaars, waarzeggers, herauten, ridders (ook te paard), tovenaars, valkeniers,… zorgt voor interactie en extra beleving. Ook in de andere thema’s blijven we volop investeren de komende jaren. Aangezien we met de Middeleeuwen zijn begonnen, is daar de huidige stock natuurlijk het grootst. Dit thema leent zich trouwens ook nog steeds het beste voor de grotere family days. Renaissance, Barok en Belle Epoque zijn dan weer zeer geschikt voor nieuwjaarrecepties.”

Wil u het historisch plaatje helemaal compleet maken? Dan zorgt ’t Hooghuys ook voor aangepaste kleding voor u en uw gasten, tot 800 personen.

‘’t Cruydt ende Ketel’

’t Hooghuys trekt de lijn ook graag culinair door. Niet alle traiteurs zijn immers vertrouwd met historische keukengerechten. De historische keucken afdeling ’t Cruydt ende Ketel heeft eeuwenoude recepturen ‘vertaald’ en aangepast naar onze hedendaagse HACCP-normen en smaakbeleving. “Want we blijven met zijn allen Bourgondiërs, die lekker eten op events sterk appreciëren. Scheppen uit een grote pot, drinken uit een aarden beker, schenken uit een kruik, het zijn de details die het hem doen”, stelt Joël.

Wat de mogelijkheden van ’t Hooghuys zijn, kunnen we misschien nog het best illustreren met enkele voorbeelden.

  • Voor een familiedag kan u bijvoorbeeld een volledig interactief middeleeuws dorp laten ‘bouwen’, waar jong en oud kan leren smeden in de smidse, juwelen gieten bij de tingieter, munten slaan bij de muntslaeger, …
  • Tijdens een teambuilding kan u uw werknemers bijvoorbeeld laten schieten met een echt kanon, kruisbogen of een levensgrote katapult. Onze Tempeliersteambuilding als tweedaagse zet dan weer heel hoog in op beleving en het samen delen van een unieke ervaring: ’s nachts door Tempeliers met fakkels en al uit zijn bed worden gelicht en door donkere gangen en bossen naar een geheime ontmoetingsplek worden geloodst prikkelt ieders fantasie.

Evocaties

’t Hooghuys wordt ook vaak gevraagd om mee te werken aan historische evocaties. Enkele recente voorbeelden zijn de slag om Brustem, Breughel in Beringen, Kasteelfeesten Ekeren, 800 jaar Zierikzee, 1000 jaar Borgloon,… tot het eigen jaarlijks publieksevent Quondam, dat telkens 10.000 bezoekers op de been brengt.

Inspiratiegesprek?

’t Hooghuys verzorgt evenementen van 5 tot 5.000 personen, van een halve dag, tot een volledig weekend of zelfs een meerdaagse. Bent u op zoek naar inspiratie en wil u eens kijken wat een historisch event voor uw bedrijf kan betekenen? “Daag ons uit, wij nemen met veel genoegen de handschoen op”, stelt Joël. Voor een vrijblijvend inspiratiegesprek joel@thooghuys.com of telefonisch: +32 (0)3/366 21 00.