Strategisch tekenaar Axelle vertaalt uw verhaal naar tekeningen, on the spot

Visual harvesting verduidelijkt uw idee, boodschap of (veranderings)proces

Op het moment zelf, live tijdens uw vergadering of uw evenement, helpt strategisch tekenaar Axelle Vanquaillie u om uw idee, uw boodschap, uw bedrijfsproces,… te verduidelijken, sneller te laten overkomen en beter te laten begrijpen. Zij luistert, analyseert, vat samen en visualiseert uw verhaal met tekst en tekeningen. “Ik ben als het ware de ogen en de oren van hetgeen er gebeurt en creëer een collectief geheugen dat u helpt in uw communicatie naar uw personeel, uw klanten, uw zakenrelaties,…”, stelt ze.

Axelle Vanquaillie deed tijdens haar loopbaan verschillende werkervaringen op in HR, communicatie en strategie. Sinds acht jaar begeleidt ze bedrijven om hun strategie helder te krijgen en deze te vertalen naar alle betrokkenen, in de eerste plaats de medewerkers. Zo ontstond het idee om in zulke strategische processen tekeningen in te zetten.

Axelle Vanquallie: “Tekeningen maken heb ik altijd gedaan. Het hielp mij om mijn cursussen te visualiseren en te memoriseren en bij het begeleiden van kmo’s stond ik ook vaak aan de flip chart. Toen ik mijn latere collega Martine van Visual Harvesting op een congres aan het werk zag, kwam ik thuis. Dat was wat ik altijd al had willen doen.”

Als strategisch tekenaar brengt Axelle Vanquallie visueel verslag uit van uw events, maar u kan haar ook onder de arm nemen om u te helpen uw communicatie visueel, helder en inspirerend te maken, zoals bijvoorbeeld een customer journey, missie en visie, strategie, actieplannen,... De tekeningen brengen kleur aan uw online en offline communicatiekanalen zoals uw website, mailings, sociale media, animatiefilmpjes, folders, posters, etc.

Axelle Vanquallie: “Ik ben u ook graag van dienst wanneer u een veranderingsproces doorvoert of een brainstorm organiseert. Ik zit mee in de vergadering en luister wat uw doelen zijn, tegen welke obstakels u aankijkt en hoe u die gaat oplossen. Door de visualisatie komt u sneller tot een proces en verloopt de sessie vlotter. De resultaten van mijn werk kan u gebruiken in de verdere communicatie naar de werkvloer.” (NV)