Stream Software data efficiënt gebruiken

Dirk Moons, bestuurder: “Wij zien onszelf als een kennisbedrijf dat logistieke klanten helpt om sneller en efficiënter te werken. Ons productengamma Streamliner® bevat o.a. een ERP-systeem voor expediteurs en douaneagenten. Tevens hebben we ons gespecialiseerd in de automatisatie van particuliere entrepots bij de industrie en de verladers. Die applicatie integreren we met vrijwel alle bekende WMS-systemen, waaronder SAP. Met onze toepassingen kunnen onze klanten hun verrichtingen optimaliseren en zo besparen op rechten en taksen.”

 

Uitvoerige rapportering

Via de drie soorten rapportering – dashboard, klassieke rapportering en web rapportering – wordt het systeem ook een business intelligence tool voor onze klanten. Het doel is zoveel mogelijk te automatiseren en data zoveel mogelijk te hergebruiken. Op die manier doet het systeem eigenlijk het werk, terwijl de gebruiker voornamelijk nog de processen moet controleren.

“Onze focus ligt op integratie: met de douane, de kamers van koophandel, de havenautoriteiten, de Voedsel- en Warenauthoriteiten, maar ook met portalen als INTTRA, CargoSmart en CreditSafe. De data worden één maal verzameld en dan hergebruikt voor verschillende doeleinden, wat de efficiëntie enorm verhoogt. Doordat de controles die overheden zoals de douane uitvoert al vooraf door ons systeem een keer gedaan worden, is het foutenpercentage tot een minimum gereduceerd en wordt de hele flow transparanter.” (TM)

Wilt u meer weten?

Logo Stream Software

Stream Software