Syntra biedt opleidingen op maat van het bedrijf

De bedrijfswereld evolueert razendsnel. Vele vertrouwde personeelsprofielen worden brutaal onderuit gehaald. De vakbekwaamheid van vrachtwagenchauffeurs is  geregeld aan een update toe. De spreadsheetprogramma’s van Excel zijn na de installatie vaak al achterhaald. Oudere collega’s begrijpen de taal van jong opgeleide elektrotechnische installateurs niet meer. Het bedrijfsproces dreigt daardoor vast te lopen.

Oriëntatie van personeel als werkgever

Hoe je als onderneming met die problematiek moet omgaan is niet evident. Zeker niet omdat elk bedrijf eigen doelstellingen vooropstelt.  Bij de opleidingsorganisatie Syntra zijn initiatieven uitgewerkt om de ondernemingen te helpen bij de praktijkgerichte oriëntatie van het personeel. “Met ons nieuw opgezette Syntra Bizz stappen wij naar de bedrijfsleiders toe met de uitdaging om de vraagstukken rond kennisproblemen samen op te lossen,” zegt Danny Van Broeck. Hij werkt  bij de organisatie de marketing rond de nieuwe opleidingstrajecten uit. “Het gaat erom dat alles ditmaal vanuit de bedrijven zélf bekeken wordt. De ondernemers krijgen de kans aangeboden om na te gaan wat er concreet voor hen in de nieuwe aanpak zit,  wat Syntra Bizz kan doen voor hen om de bedrijfsprocessen met praktijkgerichte opleidingen weer vlot te krijgen.”

Maatopleidingen voor bedrijven

De focus ligt bij Syntra Bizz op individueel maatwerk. De specialisten van het bedrijf gaan in overleg met de bedrijfsleiding na waar de problemen zich situeren en op welke manier eraan kan verholpen worden. Tijdens een vooraf georganiseerd intake gesprek worden de pijnpunten bloot gelegd. 

“Met de lancering van Syntra Bizz bouwen we uiteraard op de naambekendheid van Syntra AB zelf,” zegt commercieel directeur Joost Van de Vijver. “Wij zetten evenwel een bijkomende stap vooruit.  Wij gaan in op de kennisproblematiek van de bedrijven en wij bieden hen een flexibele aanpak in onze dienstverlening aan.” 

Opleiding op locatie dat je zelf kiest

Syntra AB heeft als opleidingsinstelling een sterke reputatie. De diploma’s en instellingen worden erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Pakweg 1.000 docenten worden als mensen uit de praktijk ingezet met de allernieuwste opleidingsvormen- en technieken.  Het leerproces staat helemaal in functie van de werkvloer.”

Wie als ondernemer wil nagaan wat  Syntra Bizz als formule ook voor zijn eigen bedrijf  kan betekenen moet de nieuwe website www.syntra-bizz.be even opzoeken.  Je kunt er ook vaststellen dat een opleiding op maat ongetwijfeld de efficiëncy van het personeel verbetert waardoor de investering in het aanleren van nieuwe expertises snel terug verdiend kan worden. Syntra Bizz is gelocaliseerd in een nieuwbouw op de site Post X, vlakbij het station van Berchem, maar heeft ook campussen te Leuven en Mechelen. Zij organiseren hun maatopleidingen echter net zo vlot op de locatie die jij kiest.