Teranga, quality cateraar met keuken op wielen:“Goedkoper, sneller en hygiënischer”

Christophe Lecoque en Natan Goffin van Teranga Quality Catering zijn helemaal mee met de culinaire trends en zorgen telkens voor een unieke beleving. Ze denken out of the box én brengen hun industriële keuken op wielen mee naar uw bedrijfsevent of –feest, waarmee ze samen met hun team de gerechtjes en hapjes ter plaatse vers bereiden. “U krijgt met andere woorden geen opgewarmde bereidingen en met onze mobiele keuken werken we bovendien goedkoper, sneller en hygiënischer”, stellen ze.

De keuken op wielen van Teranga is acht meter lang en weegt 3,5 ton.

Natan Goffin: “Dat is een grootte en een gewicht waarmee je nog net zonder speciale vergunning de weg op mag. Dat Teranga met een professionele mobiele keuken werkt, betekent een flinke besparing op de logistieke kosten. Ter plaatse vers koken in de mobiele keuken betekent dat we niet eerst alles in onze eigen keuken moeten bereiden om de gerechtjes vervolgens in koelcamionettes te laden en op locatie terug uit te laden om ze dan nog op te warmen en eventueel af te werken. Dat gaat bovendien sneller en is ook hygiënischer. Mooi meegenomen is dat je bedrijfskeuken netjes blijft. Onlangs waren we aan de slag in een autogarage. Het feest vond plaats in de showroom. Onze mobiele keuken reden we achteraan de garage in. Er moest dus niet geïmproviseerd worden om keukentoestellen naar de garage te halen.”

Trends

Natan Goffin en Christophe Lecoque zijn jong en dynamisch. Ze houden voortdurend de vinger aan de pols van de nieuwste culinaire trends.

Christophe Lecoque: “De culinaire foodtrucks (zie kader, red.) zijn ondertussen gemeengoed geworden, maar Teranga was bij de eersten om ze te introduceren als bedrijfsevent. Regelmatig trekken Natan en ikzelf naar grote internationale steden om de culinaire nieuwigheden te spotten. We zijn ook geabonneerd op alle mogelijke nieuwsbrieven. Zo blijven we steeds bij.”

Culinaire totaalbeleving

Een culinaire beleving is volgens Christophe en Natan ook veel meer dan het brengen van een topkeuken.

Natan Goffin: “De aankleding van de event-ruimte, het personeel en hoe het omgaat met de genodigden, de juiste bordjes en glazen bij de juiste gerechten,… In alles zoeken we creativiteit, kwaliteit en verfijning. Oorspronkelijk dachten we hiermee duurder te zijn dan onze concullega’s, maar dat blijkt in praktijk net het tegenovergestelde. Met Teranga bewijzen we dat een uitstekende prijs perfect samengaat met een hoge culinaire kwaliteit. Creativiteit en out of the box te werk gaan, is daarbij ons uitgangspunt.”(NV)