The Bakery zuurdesembrood: laagdrempelige lekkernij met ambachtelijke aanpak

In de sfeervolle site van stadsbrouwerij De Koninck maakt bakkerij The Bakery brood en banket van de bovenste plank. Na vijf jaar is bezieler Kenney Van Hoorick meer dan ooit een gedreven en bedreven bakker. Zijn missie: met kennis van zaken én smaken het publiek met zuurdesembrood vertrouwd maken. Tot Kenneys tevredenheid zit de ambachtelijke aanpak in de lift en maken veel mensen een ‘smaakvolle’ shift.

Een artisanaal verhaal

Met energiek enthousiasme doet Kenney zijn -artisanaal-verhaal: “De site van De Koninck wil het ambacht opwaarderen. De buurt werd een hotspot waar verschillende vaklui hun vakmanschap etaleren. Ik voel me dan ook helemaal in mijn element op deze prachtige plek. Als bakker heb ik van bij de start mijn tanden gezet in de ambachtelijke aanpak. Bij The Bakery doen we alles zelf en kiezen we bewust voor kleinschalige kwaliteit. In het gevarieerde gamma ligt de nadruk op zalig zuurdesembrood.”

The Bakery desembrood: een beetje duurder, veel duurzamer

“Voeding is de laatste jaren steeds vaker een massaproduct geworden. In die industrie primeert kwantiteit op kwaliteit en zijn kunstmatige toevoegingen en verbeteraars gangbaar. Ook brood kwam in die kwantitatieve keten terecht en kampte met imagoschade. Bij The Bakery opteren we bewust voor de ambachtelijke aanpak. Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit en we werken alleen met natuurlijke, gezonde grondstoffen. Ons zuurdesembrood is een prachtproduct dat ‘dagelijks brood’ opnieuw een gezonde, goede naam kan geven. Het arbeidsintensieve procedé verloopt traag en gestaag, wat de iets hogere kostprijs verklaart. De veelzijdige voordelen rechtvaardigen dat prijskaartje volledig. Zuurdesembrood is een gezond en ambachtelijk product, dat de spijsvertering bevordert. Voor mensen met bepaalde gevoeligheden is het een attractief alternatief voor ‘klassiek’ brood. En het allerbelangrijkste: zuurdesembrood heeft een heerlijke, unieke smaak! De krokante korst en de smeuïge kruim zorgen voor een sublieme smaakbeleving.”

Uniek én voor een breed publiek

In The Bakery wil Kenney een ambachtelijke ambassadeur zijn van zuurdesembrood. Met toegankelijke prijzen én smaken wil hij hij een breed publiek met het krokante kleinood laten kennismaken. “Het woord zuur in zuurdesem schrikt veel mensen wat af. Bij The Bakery werken we bewust met zachte desems. Op die manier maken we laagdrempelige lekkernijen die bij een breed publiek in de smaak vallen. Er is voor ieder wat wils, van klassiek wit tot roggebrood met veel pit! Corona dwong mensen anders te leven en velen ontdekten de ambachtslui in hun buurt. Nieuwe klanten wisten de weg naar The Bakery te vinden en met ons aantrekkelijk aanbod konden we hen ook binden. We merken dat steeds meer mensen zuurdesembrood proberen én waarderen.”

(Stadsbrouwerij De Koninck) Boomgaardstraat 1 – 2018 Antwerpen - T 03 230 12 01

Open: Dinsdag t.e.m. vrijdag van 7.30-17.00 – Zaterdag 7.30-15.30 - Zondag 7.30-13.00

Bekijk de socials