ThinkBook, professionele laptop, die jonge generaties wel zien zitten

Computerfabrikant Lenovo heeft met ThinkBook een hippe laptop in de markt gezet, die volledig voldoet aan de professionele vereisten van een moderne kmo en vooral de ‘Z’ en ‘Millennials’ generaties zal bekoren. Het pluimgewicht (minder dan 1,4 kg), uitgevoerd in zilvergrijs aluminium, beantwoordt helemaal aan de verwachtingen van deze jonge werknemers om op het werk een device te hebben zoals thuis. Voor u als werkgever is het geruststellend dat de configuratie volledig is afgestemd op uw business.

“De Millennials en de mensen van Generatie Z vinden volop hun weg naar de arbeidsmarkt. Deze digital natives hebben andere verwachtingen op het vlak van computers op het werk. Daarnaast zien we ook dat het aankoopgedrag van bedrijven volop in evolutie is. Zij kopen steeds meer online aan of in grote distributieketens. Maar als bedrijfsleider van een kmo verwacht u wel dat de laptops van uw werknemers met professionele functionaliteiten uitgerust zijn en voldoende beveiligd zijn”, stelt Danny Amelryckx, solutions technologist bij Lenovo.
Lenovo speelde hierop in met de ontwikkeling van de ThinkBook, een ultra-slanke Windows 10-laptop, voorzien van zakelijke functies voor de kmo. 

Beveiligd met ThinkShield

“Terecht besteedt u veel aandacht aan de beveiliging van uw computers en van uw netwerk. Er werden bij ThinkBook dan ook verschillende beveiligingsmechanismen ingebouwd. De aan- en uittoets is tegelijkertijd een vingerafdruklezer, zodat uw werknemers geen paswoord moeten onthouden of kunnen vergeten. De laptop heeft ook een security chip (dTPM2.0) die ervoor zorgt dat persoonlijke data, identificatie en dergelijke versleuteld kunnen worden”, legt Danny Amelryckx verder uit.

De camera, handig voor skypegesprekken, heeft een ingebouwde shutter, de ThinkShutter, en standaard zit er ook een Vantage WiFi Security in  de ThinkBook. Deze software meet of een open WiFi-netwerk dubieus is of niet.

Dolby® Audio™ en Harman speakers

De luidsprekers van ThinkBook zijn van het kwalitatieve merk Harman en voor het geluid werkte Lenovo samen met Dolby Audio. Uw werknemers kunnen hiermee in optimale omstandigheden videoconferenties houden. Dolby zorgt ervoor dat alle onnodige achtergrondgeluiden weg gefilterd worden. De Dolby-technologie (Dolby® Vision™) werd ook gebruikt voor het scherm van de laptop: het kleurenpallet is prachtig en nauwkeurig en de afbeeldingen worden heel gedetailleerd weergegeven.

Vliegensvlug gebruiksklaar

“Klapt u de ThinkBook toe? Met de ‘modern stand-by functie’ is hij bij het openklappen op een fractie van een seconde weer daar”, vertelt Danny Amelryckx nog.

ThinkVantage Toolbox denkt met je mee

De Lenovo Vantage Toolbox waarmee je ThinkBook uitgerust is, helpt u om uw laptop zelf te onderhouden.  
“Klikt u op dit programma, dan voert uw laptop automatisch een configuratiecheck uit. Hij weet u het serienummer te vertellen, hoe lang u nog garantie hebt,… en de functie ‘system update’ controleert of er updates of bijwerkingen beschikbaar zijn. ThinkVantage waarschuwt u bijvoorbeeld ook wanneer u bepaalde updates beter doet op een moment dat uw batterij goed opgeladen is”, legt Danny Amelryckx nog uit.
De batterijduur is trouwens niet min. Afhankelijk van het type toestel gaat de ThinkBook 10 tot 11 uur mee.  

Accidental Damage Protection

Het klavier van de ThinkBook is morsbestendig. Morst u per ongeluk een beetje water of koffie op het toetsenbord, dan is er niets aan de hand. Anders wordt het wanneer er een hele kop of een heel glas over heen gaat, of wanneer u uw ThinkBook per ongeluk laat vallen. Met de Accidental Damage Protection - optionele garantie uitbreiding - beschermt u uw laptop tegen schade die niet onder garantie valt.
De ThinkBook resellers vindt u op www.lenovo.com/be/nl/dealer-locator

Lenovo, www.lenovo.com

De eigenschappen van ThinkBook 13s nog eens op een rijtje:

  • Het scherm van de ThinkBook-laptops kan 180° opendraaien en is voorzien van ultrascherpe randen om een groter scherm in een klein draagbaar pakket te verpakken.
  • Uitgevoerd in aluminium en magnesiummetalen in een Mineral Grey afwerking, met een gewicht van minder dan 1,4 kg ”.
  • Eéntrapsauthenticatie en inschakeling met de vingerafdruklezer ingebouwd in Power-on toets
  • Discrete TPM 2.0 om Windows 10 beveiligingsfuncties en gebruikersversleuteling mogelijk te maken.
  • Fysieke ThinkShutter™ camera-afdekking voor privacycontrole
  • Scharnieren gecoat met indiummetaal om WiFi interferentie te verminderen
  • Luid en helder geluid mogelijk gemaakt door Dolby Audio™ via HARMAN® -luidsprekers
  • Hoogwaardige FHD-schermen met Dolby Vision® (op ThinkBook 13s) voor rijke, ultra-levende beelden.
  • Morsbestendig toetsenbord ontworpen om tot 60 cc vloeistof te weerstaan.
  • Tot 11 uur batterijduur en RapidCharge op ThinkBook 13s.

ThinkBook 13s heeft een startprijs vanaf 799 euro.

De wereldwijd grootste IT-hardware groep Lenovo staat op de Fortune Global 500-ranglijst met een kapitaal van 50 miljard US dollar en 57.000 werknemers. Lenovo is actief in 180 markten.