Thor Shipping & Transport groeit

Net voor de jaarwisseling nam Hutchison Ports 50% van de aandelen van de TMA Group over, de groep waarvan Thor Shipping & Transport (TST) deel uitmaakt. “Voor ons biedt dit mooie toekomstperspectieven. Met onze ervaring in logistiek zijn wij de perfecte partner voor de terminals van Hutchison”, stelt Ann Favere, general manager van TST Antwerp.

Transport en Logistics met alle vervoersmodi

TST Antwerp is gespecialiseerd in de behandeling van staalproducten en hout, maar werkt ook voor traders, een aantal Duitse expediteurs en de offshore industrie. Het bedrijf verzorgt ook project cargo. Het transport wordt uitgevoerd met alle vervoersmodi: zeevracht (diepzeecontainers en breakbulk), binnenvaart, spoor, wegtransport en luchtvracht en TST biedt ook toegevoegde waarde met opslag, voorraadbeheer en distributie. Dagelijks worden tot 80 trucks verwerkt. De unieke ligging van TST Antwerp, op de Vrieskaai, maakt dat de logistiek dienstverlener echt middenin het havengebeuren actief is waar de medewerkers alle bewegingen van nabij kunnen opvolgen. TST opereert daarnaast ook vanuit Nederland, Zuid-Afrika, de UK en Zweden. 

Stuffen en strippen van containers

Ann Favere: “Hutchison is vooral actief in China, het Midden-Oosten en Midden-Amerika. De samenwerking biedt dus flink wat groeipotentieel. Hutchison is weliswaar vooral actief in de overslag van volle containers, maar ambieert uitbreiding van de logistieke dienstverlening, denk aan het stuffen en strippen van containers, het voor- en natransport, eventueel gecombineerd met projectcargo. Op dat vlak vormen wij een interessante partner, ook al voor onze specialisatie in offshore windmolens. De groei van onze groep situeert zich momenteel vooral in Nederland, maar Hutchison wil ook uitbreiden in de haven van Antwerpen.”   

Eigen short sea lijn naar Zweden

Zoekt u transport naar of van Zweden? Dan is de eigen short sea lijn van TST een interessante optie. 
Ann Favere: “Er zijn elke vrijdag afvaarten waarbij we Södertälje, Västerås en Oxelosund aandoen, drie strategische havens aan de Oostkust van Zweden, net onder Stockholm. Deze regio is gekend als het ‘Ruhrgebied’ van Zweden. U kan zowel uw break bulk projectladingen meegeven als goederen voor containers. De ladingen zijn op vier dagen ter plaatse.”

De groei van Thor Shipping & Transport brengt met zich mee dat er momenteel enkele vacatures zijn voor een logistiek medewerker voor de deepsea en trucking & planning afdeling.   

Thor Steel Services heeft eigen staalzagerij

TST Antwerp beschikt in het Antwerpse havengebied over een eigen staalzagerij, die uitgerust is met een staalmachine die platen tot 330 mm dik en 2,6 meter lang in de lengte of breedte doormidden kan zagen. Daarmee heeft TST een van de grootste zaagmachines in Europa. In de staalzagerij staat ook een plasmabrander. Meer info op www.thorsteelservices.com.