Tientallen vacatures in haven van Antwerpen

Logistiek heeft alles te maken met snelle efficiëncy. De pakweg 1300 logistieke bedrijven die in en om Antwerpen actief zijn stellen met z’n allen 22.000 mensen tewerk. Het normale verloop aan personeelsleden leidt ertoe dat er tijdig vele nieuwe bedienden moeten ingezet worden. Meteen ook een gevreesde bottleneck voor de HR-diensten in de dagelijkse gang van zaken.

Talentenstroom, een project van de logistieke sector en verscheidene lokale besturen wil daaraan verhelpen. Door een aantal mogelijkheden aan te bieden waardoor werkzoekende kandidaten opteren voor jobs als expediteurs, douanedeclaranten of dispatchers bv. In een samenwerking met de stad Antwerpen, de provincie Antwerpen, de VDAB, het Havenbedrijf, Logos en Alfaport (Voka) wordt de logistieke sector zo concreet op de kaart gezet.

 

Via de organisatie van jobdates en jobevents stelt Talentenstroom potentiële werknemers voor aan bedrijven. De kandidaten hebben steeds een logistieke opleiding genoten, of al enige ervaring achter de rug. De bedrijven kunnen opteren voor een vaste aanwerving of stageplaatsen en andere vormen van werkplekleren zoals individuele beroepsopleiding (IBO) of verkennende stages zoals een BeroepsInlevingsOereenkomst (BIO). Tijdens het werkplekleren (leren op de werkvloer) krijgen kandidaten begeleiding en coaching op de werkvloer en kan de werkgever oordelen of er de kandidaat voldoet aan de verwachtingen. Zo leren de potentiële werknemers de bedrijfseigen programma’s en procedures kennen. De bedrijven zelf worden ondersteund door Talentenstroom met alle mogelijke informatie over voordelige tewerkstellingsmaatregelen.

Bedrijven die vergeefs geprobeerd hebben om goede kandidaten te vinden kunnen van Talentenstroom assistentie krijgen bij het bekend maken van de vacature via een wekelijkse mailing, via infosessies of zelfs via de social media.

 

Er zijn tenslotte ook oplossingen op maat: opleidingen die aansluiten bij de vacature. Op die manier sluiten de kandidaat-werknemers perfect aan bij het profiel dat bedrijven zoeken. Talentenstroom matcht kandidaten met de aangeboden jobs.

Karin Ghys, Cosco en Newman Shipping & Agency:

“Speeddate met 10 kandidaten”

Wie naar een speeddate komt is veelal erg gemotiveerd. Hij weet immers in welke wereld hij terecht komt. Karin Ghys, de HR-officer van Newman Shipping & Agency en van Cosco was dan ook best tevreden over het niveau van de kandidaten die zich aanboden op het event van Talentenstroom. “Wij konden in die vrij korte tijdspanne een gesprek voeren met 10 man. Wij haalden daar ineens drie profielen uit die we konden inpassen in onze aanwervingspolitiek. Finaal kon één persoon bij ons instappen in het systeem van individuele beroepsopleiding (IBO). “

Het is uiteindelijk niet tot een definitieve aanwerving gekomen maar Karin Ghys raakte helemaal overtuigd van de voordelen die de speeddates van Talentenstroom kunnen bieden. Ze zal beslist intekenen op een volgende editie.

 

 

 

Maxime Van Ranst, Van Moer Logistics:

Van Moer Logistics nam onlangs voor de eerste keer deel aan een jobdate van Talentenstroom en het was meteen prijs. Uit de contacten die gelegd werden tijdens de onderscheiden ontmoetingen werd iemand geselecteerd die als check point operator aan de slag kon bij de onderneming. Een check point operator zorgt voor het onthaal van de vrachtwagenchauffeurs.

“Onze ervaring met Talentenstroom was in dit opzicht bijzonder positief”, zegt HR officer Maxime Van Ranst. “Je legt op korte tijd contact met zo’n tiental kandidaten en ik had meteen ook het gevoel dat we goed zaten.” Talentenstroom heeft trouwens voor een follow-up gezorgd door ook de jobdag van Van Moer Logistics op te nemen in zijn nieuwsbrief en zijn onderscheiden communicatiekanalen. “Een samenwerkingskanaal dat we ongetwijfeld verder zullen gebruiken.” (MB)