“Toegangscontrole voor behalen AEO-certificaat hoeft niet duur te zijn”

Denkt u er als logistiek bedrijf aan om uw AEO-certificaat* te behalen? De daarvoor noodzakelijke toegangscontrole op uw bedrijfsterrein hoeft in elk geval niet duur te zijn. “Met enkele eenvoudige ingrepen voldoet u aan de voorwaarden en beschikt u over een zeer gebruiksvriendelijk maar professioneel bezoekersregistratiesysteem, dat een beperkte administratie vraagt en waarmee u tegelijkertijd aan schadebeheer doet. Bij brandalarm heeft u bovendien meteen een overzichtelijke aanwezigheidslijst en ook ongewenste bezoekers worden geregistreerd”, stelt Roel Sterkens, zaakvoerder van Sterkens Security.

Roel Sterkens merkt op dat veel bedrijfsterreinen wel een vorm van beveiliging hebben geïnstalleerd, maar dat vrachtwagens gewoon het terrein kunnen oprijden.

Roel Sterkens: “Samen met u bekijken we de toegang tot uw bedrijfssite en maken we een plan op met de in- en uitritten, waar we een slagboom voorzien. Bezoekers en vrachtwagenchauffeurs melden zich aan en krijgen een bezoekersbadge waarmee ze het terrein op kunnen om hun werk te doen. Bij het buitenrijden steken ze hun badge in de insliklezer en kunnen ze uw terrein verlaten.”

Bij de slagbomen worden extra camera’s geplaatst, die foto’s nemen van de vrachtwagens en aanhangwagens, zodat u tegelijkertijd aan schadebeheer kan doen.

Roel Sterkens: “Bij het bekijken van de historiek van de bezoekers verschijnt er een camera-icoon en krijgt u meteen een hoge resolutie film te zien van het binnen en buiten gaan. Bij brandalarm komt er automatisch een uitprint van de personen die op dat moment op uw terrein aanwezig zijn.” (NV)

 

* Met een AEO-certificaat geniet u de erkenning van de douane dat u als bedrijf de garantie geeft dat uw site en containers onder toezicht worden behandeld, wat een belangrijke tijdswinst voor uw klanten betekent.