Training Center pakt uit met nieuwe opleidingen en lesgevers

Een nieuw opleidingslokaal, een nieuwe opleiding en 3 extra lesgevers: opleidingscentrum Training Center is helemaal klaar voor de toekomst. Volgens Tiffany Badts, organisatorische duizendpoot bij het bedrijf, kan Training Center zo beter inspelen op de noden van cursisten en op recente ontwikkelingen inzake veiligheid en veiligheidsopleidingen voor verschillende sectoren.

Meer ruimte voor cursisten

Opleidingscentrum Training Center is jouw specialist voor een brede waaier aan veiligheidsopleidingen. Je vindt er onder andere open opleidingen die bij Training Center plaatsvinden en die cursisten individueel of in kleine groep kunnen volgen. Om hen nog beter te ontvangen en ondersteunen, opende Training Center recent een nieuw opleidingslokaal, vertelt Tiffany Badts.

“Het nieuwe lokaal geeft ons letterlijk meer ruimte om in te spelen op de noden van onze cursisten. Bovendien kunnen we hen nu afgezonderd van ons personeel ontvangen. Dit komt de kwaliteit van onze opleidingen zeker ten goede.

Op termijn kunnen we eventueel ook praktijkopleidingen organiseren in de ruimte naast deze nieuwe locatie, onder andere voor heftrucks en hoogtewerkers. Vandaag doen we dat bij de klant, in een vertrouwde omgeving en met gekende toestellen.”

Succesvolle opleidingen asbestinventarisatie

Naast de nieuwe infrastructuur voor Training Center, benadrukt Tiffany ook het succes van de nieuwe opleidingen asbestinventarisatie. Deze verplichte opleiding volgt op de online basisopleiding en is onder andere gericht op syndici, makelaars en EPC-deskundigen.

“De opleidingen zijn het gevolg van de invoering van een verplicht asbestattest bij de verkoop van elk gebouw dat dateert van voor 2001. Alleen een gecertificeerd asbestdeskundige ‘inventarisatie’ kan dit attest afleveren. Vandaag telt Training Center al bijna 90 inschrijvingen voor deze opleiding. Een groot succes dus! Maar ook noodzakelijk om aan de nieuwe vereisten van de overheid te voldoen.

Deze opleiding duurt drie dagen. Twee daarvan zijn gericht op theorie, de derde is een dag praktijkopleiding. Nadien moeten de cursisten een examen afleggen bij OVAM. Als ze slagen, kunnen ze zich laten certificeren.”

3 nieuwe lesgevers brengen opleidingen dichterbij de klant

Tenslotte deelt Tiffany Badts met trots mee dat het team van Training Center recent uitbreidde met drie extra lesgevers voor de opleidingen hefwerktuigen. Deze uitbreiding kadert in de ambitie van het bedrijf om de opleidingen letterlijk dichterbij de cursisten te brengen.

“We willen flexibeler kunnen omspringen met de vragen van onze klanten en hen sneller en gemakkelijker bedienen. Waar we voordien werkten met twee lesgevers, tellen we er daar vandaag dus drie bij, verspreid over heel Vlaanderen. Zo staan we letterlijk dichtbij onze klanten.”

Training Center bv
Koningin Astridlaan 60
2550 Kontich
info@ocbtc.be
www.ocbopleiding.be
T: 0800 13 890

Wilt u meer weten?

Logo OCB Training Center

Training Center

Bekijk de socials