Transport & Logistics Luik, dé hotspot voor transporteurs en logistieke dienstverleners

In de Halles des Foires de Liège vindt op 29 en 30 april de tweede editie plaats van Tranport & Logistics Luik, hét platform voor de transporteurs en logistieke dienstverleners, in een regio die momenteel volop in ontwikkeling is. De Haven van Luik is de eerste Belgische en de derde Europese binnenhaven, met rechtstreekse verbindingen met de zeehavens van Antwerpen, Rotterdam, Duinkerke en Zeebrugge. “In het Europese besef dat we meer en meer moeten inzetten op de modal shift én met de ontwikkeling die nu volop aan de gang is van het multimodale platform Trilogiport in Luik, is onze beurs de place to be voor zowel standhouders als bezoekers. Het is trouwens de enige vakbeurs voor de sector in Wallonië”, stelt exhibition manager Patrick Jacobs van organisator Easyfairs.

De eerste editie van Transport & Logistics Luik twee jaar geleden was een succes. Een tweede editie kon dan ook niet uitblijven.

Patrick Jacobs: “De Haven van Luik en de regio errond zijn echt aan het boomen. De haven wordt erg goed ontsloten met de verbindingen met de andere Vlaamse havens, de zijtakken naar Duisburg, naar de Maasvlakte II,… Verschillende grote spelers hebben er ondertussen al voor geopteerd om hun Europees distributiecentrum in de regio neer te zetten, ik denk aan Sketchers, Lidl, TNT,… Liège Airport is in 2013 trouwens ook uitgeroepen tot de beste cargo luchthaven van Europa. Wist je dat er jaarlijks 3.500 paarden worden vervoerd via de luchthaven van Luik?”

 

Gevarieerd aanbod

De beursvloer van Transport & Logistics Luik wordt ingenomen door een gevarieerd aanbod aan exposanten: aanbieders van intralogistieke oplossingen, software, consultancy, logistieke dienstverlening, logistieke infrastructuur,…

Patrick Jacobs: “We voorzien ook een ruime interactieve demonstratiezone voor intralogistieke nieuwigheden met onder andere AGV’s (automatisch geleide voertuigen), vorkliften, Smart Glass, conveyor oplossingen,…”

 

La Nuit de la Logistique

In samenwerking met strategische partner ‘Logistics in Wallonië’ wordt er op de eerste beursdag ook een bedrijfsuitstap georganiseerd waarbij de verschillende sterke actoren en infrastructuren in de regio worden voorgesteld. U bent van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Patrick Jacobs: “We gaan met een boot de Maas op en bezoeken de Haven van Luik, de Trilogiport-site, met de infrastructuur van WDP en Deutsche Lagerhaus, de site in aanbouw van DP World,… en we doen ook de cargo luchthaven aan. In dit bezoek is ook een netwerklunch inbegrepen en in de namiddag volgt een debat met enkele CEO’s en grote vertegenwoordigers in de sector over hetgeen de deelnemers in de voormiddag gezien hebben. ’s Avonds organiseren we onder de noemer ‘La Nuit de la Logistique’ nog een grote netwerkparty.”

Op dag twee van de beurs stellen verschillende grote spelers enkele innovatieve ‘best practices’ voor.

Patrick Jacobs verwacht voor deze Transport & Logistics een talrijke opkomst van geïnteresseerde professionals vanuit de hele Euregio. Patrick Jacobs: “Onze promotiecampagne komt volop op kruissnelheid. Naast onze eigen uitgebreide promotiecampagne (o.a. ook op Kanaal Z/Canal Z), kunnen we voor het bekend maken van de beurs ook rekenen op ‘Logistics in Wallonië’ en op onze collega’s van Easyfairs München en Easyfairs Nederland én we voeren ook promotie in Noord-Frankrijk.”