Uw bedrijf houdt u alcoholvrij met Alcoline

Zeker wanneer u een aantal bedrijfswagens of trucks hebt bollen is het belangrijk dat uw medewerkers of chauffeurs nuchter achter het stuur kruipen, maar ook wanneer uw medewerkers machines moeten bedienen, mogen zij absoluut niet onder invloed zijn van alcohol of drugs. Het aantal probleemdrinkers onder de beroepsbevolking wordt geschat op vijf à tien procent en werknemers met een alcoholprobleem presteren maar 75% van hun loon. Alcoline is verdeler van alcoholtesters (en drugstesten) voor professionelen en particulieren. Het gaat om handtoestellen, maar ook om toestellen die aan de muur kunnen bevestigd worden.

Heel regelmatig moeten we in de krant lezen dat bestuurders van auto’s en vrachtwagens dronken een ongeluk veroorzaken.

Rob Ebenau, zaakvoerder van Alcoline: “Tien tot dertig procent van de ernstige bedrijfsongevallen hebben te maken met alcohol en zestig procent van de bedrijfsproblemen die voortkomen uit alcoholgebruik worden niet veroorzaakt door gematigde drinkers, maar juist door degenen die occasioneel te veel drinken. De kost van alcohol voor het bedrijfsleven in ons land wordt geschat op 2,2 miljard euro. Ziekteverzuim of afwezigheid op het werk liggen twee tot vier keer hoger bij mensen met drankproblemen.”

Redenen genoeg dus om na te denken over de aankoop van een alcoholtester. Er zijn al goede, erkende toestellen op de markt vanaf 100 euro.

Rob Ebenau: “Ik adviseer om een toestel te nemen met een elektrochemische sensor, dat geen andere types stoffen zoals munt of bepaalde medicijnen, waaronder histamine, meet. Er zijn ook toestellen waarin de gegevens opgeslagen kunnen worden in een geheugen en overgezet kunnen worden op de computer. De nieuwste generatie toestelletjes kan u koppelen aan uw smartphone zodat u het resultaat ook op uw telefoonscherm kan aflezen en eventueel statistieken kan bijhouden. Ik begrijp dat het soms moeilijk is om een keuze te maken uit de vele verschillende modellen. Daarom hebben we nu een soort beslissingsboom toegevoegd aan onze website waarbij aan de hand van vragen en situaties de keuze beperkt wordt tot een of enkele toestellen.”

Gepersonaliseerde eenmalige alcoholtesters

Alcoline biedt ook nauwkeurige, eenmalig te gebruiken alcoholtesters aan, die u eventueel kan laten bedrukken met uw logo, een slogan of uw bedrijfsgegevens.

Rob Ebenau: “Deze alcoholtesters werken met chemicaliën, kleine kristalletjes die verkleuren naargelang de hoeveelheid alcohol die u erin blaast. Deze testers kunnen gegeven worden als relatiegeschenk of uitgedeeld worden op festivals, in cafés, op (eindejaars)evenementen,...”

Wandtoestellen

De wandtoestellen zijn voorzien van een muntmechanisme, waar gebruikers geld in kunnen werpen, of uitgerust met een knopsysteem zodat u het promille in het bloed kan meten met een eenvoudige druk op de knop. Wandtoestellen met een muntmechanisme kunnen in parkings, discotheken en in andere horecagelegenheden gehangen worden, zodat de bezoekers die twijfelen of ze wel safe zullen rijden, dit even kunnen testen. De nieuwste modellen zijn voorzien van een tablet pc, wat veel promotionele mogelijkheden biedt en die via wifi op afstand bediend kunnen worden.

Educatieve pakketten

Het aanbod van Alcoline wordt vervolledigd met de educatieve pakketten, met een Alcomat, Drugmat of Somnomat.

Rob Ebenau: “Het pakket bestaat uit een PVC-mat van 4,5 op 1,5 meter waarop u met een simulatiebril bepaalde oefeningen kan uitvoeren en u aan den lijve de impact ondervindt van alcohol, drugs en vermoeidheid op uw rijgedrag.”

Drugstesten

Alcoline verkoopt ook drugstesten. Ze worden verzonden in een discrete verpakking, zonder verwijzing naar de inhoud van het pakket. (NV)