Vandelanotte als innovatiepartner voor de toekomst

Zowat elke onderneming die ambitie heeft om te groeien en zich wil onderscheiden van de concurrenten, zet vandaag in op innovatie. Innovatie is dan ook hot topic. Toch wordt innovatie nog al te vaak geassocieerd met dure labo’s en hoogtechnologische omgevingen. Een misvatting, want in realiteit kan elke onderneming, groot of klein, innoveren.

Innoveren? Jazeker!

De kans is groot dat innovatie al die tijd al verweven zat in het DNA van uw bedrijf.

“Veel ondernemers weten echter niet dat er heel wat steunmaatregelen bestaan om hun innovatie financieel te ondersteunen. Of dat er belangrijke juridische regels gelden met betrekking tot het intellectueel eigendomsrecht (IP). Daarnaast zet ook de overheid hard in op innovatie”, stelt Delphine Vanassche van Vandelanotte.

Een reden te meer dus om zelf aan de slag te gaan. Toch stellen veel ondernemers innoveren uit. Het is vaak te druk, er is geen tijd of het is gewoonweg niet het juiste moment. En dat is jammer. Innoveren is voor bedrijven namelijk essentieel om verder te kunnen groeien. De wereld is namelijk in sneltempo aan het veranderen, ook wanneer u dat zelf niet doet.

Geen uitdaging te groot

Is uw bedrijf in volle groei of wilt u inzetten op innovatie? Dan gaat dat veelal gepaard met een aantal belangrijke uitdagingen. Om u te ondersteunen doorheen het innovatieproces, staan de specialisten van Vandelanotte u bij met fiscaal, juridisch en financieel advies. Want bij innoveren komt heel wat kijken.

“Heeft uw project bijvoorbeeld recht op subsidies? Welke medewerkers werken mee aan uw innovatief idee? En geldt voor deze medewerkers een vrijstelling op de bedrijfsvoorheffing? De kans bestaat dat u uw idee wilt octrooieren. Maar wat levert zo’n octrooi u fiscaal en juridisch op? Of misschien wilt u uw businessmodel wijzigen van product naar dienst, of omgekeerd. Ook dan is het belangrijk om uw voorwaarden en overeenkomsten onder de loep te nemen. En hoe zit het met uw aansprakelijkheidsbeperkingen? Heel wat ondernemingen maken steeds meer gebruik van data-analyse bij hun bedrijfsvoering. Maar wat dan met de GDPR-wetgeving? En welke regels moet ik hier volgen? Als ondernemer in volle groei zijn de vragen legio. Ons innovatieteam biedt er graag een antwoord op”, aldus nog Delphine Vanassche.

Zelf aan de slag

Wie wil groeien, moet dus innoveren. Toch hoeft dat helemaal niet duur te zijn. Maak vandaag nog een afspraak en laat u begeleiden door het team van experten van Vandelanotte. Zo kunt u de focus leggen.

Wilt u meer weten?

Vandelanotte

Bekijk de socials