VDAB: oplossingen op maat voor knelpuntberoepen

De VDAB ontving nog nooit zoveel vacatures als in de laatste 12 maanden. Zeker ook voor transport en logistieke beroepen. Van juni 2017 tot juni 2018 kwamen in de provincie Antwerpen liefst 4.103 vacatures binnen. 

Eind juni stonden daar nog 838 plaatsen van open. “Werkgevers zullen op een andere manier moeten werven en selecteren. De arbeidsreserve is laag, zeker voor logistiek bedienden,” zegt Ingrid Mertens, manager Transport en Logistiek van VDAB voor de provincie Antwerpen.

Formules om werkgevers te stimuleren

“We willen werkgevers stimuleren om kansen te geven aan andere profielen zoals 55-plussers, personen met een migratieachtergrond, langdurig werkzoekenden, personen met een beperking of mensen zonder diploma.” VDAB heeft hiervoor verschillende formules zoals een beroepsverkennende stage of een individuele beroepsopleiding (IBO). “Tijdens zo’n stage ziet de werkgever die mensen bezig en weet hij na een tijd perfect welke compententies aanwezig zijn.”

BDP International NV 

Het bedrijf BDP International NV heeft deze stap al gezet. Zij hebben hogeropgeleide anderstaligen in dienst genomen om hun vacatures in te vullen. “We hebben geleerd dat motivatie en inzet soms belangrijker zijn dan kennis,” zegt Kim Stoelen, HR-manager van BDP.
Heb je vragen? Mail naar accountmanagers.antwerpen@vdab.be. Meer informatie vind je ook op vdab.be/werkgevers.

Bekijk de socials