“Veel bedrijven hebben nog een gedateerd beeld van een beschutte werkplaats”

Met 150 gemotiveerde werknemers is de beschutte werkplaats Noordheuvel een betrouwbare handling partner van heel wat kmo’s en multinationals in industries, outsourcing, groenzorg en bouw. “Het is jammer dat heel wat bedrijven nog steeds een gedateerd beeld hebben van een beschutte werkplaats. De normvereisten op het vlak van prijs, deadlines, service,… zijn vandaag hetzelfde als in het gewone bedrijfsleven”, stelt directeur Christophe Bauwens.

De mogelijkheden van Noordheuvel reiken veel verder dan ‘het plakken van stickers’. Christophe Bauwens: “Een aantal jaren terug hebben we voor een grote bank op slechts enkele maanden tijd niet minder dan 7 miljoen documenten gedigitaliseerd. Ook een tweede archief hebben we later onder handen mogen nemen. Voor een multinational verzorgen we dagelijks de digitalisatie van de papieren facturatie van over heel Europa. Voor een andere klant hebben we onlangs een partij dure, maar fout gelakte stoelen uit China vakkundig hersteld, om maar enkele voorbeelden te noemen.”

Ook mede-investering

Christophe Bauwens: “Geen vraag is gek genoeg. Wil u bijvoorbeeld met een nieuw product van start gaan, dan bekijken we graag met u de mogelijkheden en zijn we ook bereid te investeren in nieuwe machines, uitrusting of infrastructuur. De klanten bepalen de standaard, de kwaliteit en de deadline en dat geldt ook voor de outsourcing van personeel. Onze werknemers worden ter plaatse begeleid door een vaste valide ploegbaas, die goed weet wat er door de klant verwacht wordt. We werken indien nodig ook in een tweeploegenstelsel.”

Noordheuvel levert oplossingen op maat op de meest uiteenlopende vlakken, gaande van productie, opslag, (mondiaal) transport, (her)verpakken, monteren en vullen van displays, elektromontage, manipuleren van goederen, digitalisering van documenten, mailings, outsourcing van personeel,… Noordheuvel onderhoudt ook het groen bij bedrijven en openbare besturen, legt tuinen, terrassen en opritten aan, verzorgt schilderwerken en grond- en afbraakwerken, maakt panden verhuur- of verkoopklaar en brengt ook thermoplastische wegmarkeringen aan. (NV)