Veel besparen door optimaal gebruik van de wet

Onafhankelijk douaneagent European Customs Agency ( ECA) begeleidt en adviseert u bij een optimale toepassing van de douanewetgeving. "Wij hebben een grondige kennis van de douaneregelgeving, die u een blangrijke besparing kan opleveren voor uw bedrijf", stelt managing director Kurt Crauwels. 

Dat ECA van geen kleintje vervaard is, bewijst Kurt Crauwels met het voorbeeld van een industriële klant waarvan de dealers wereldwijd spare parts retour sturen naar ons land, op jaarbasis 240.000 stuks. De wisselstukken worden hier op hun waarde gecheckt. 

Kurt Crauwels: "Komt er een stuk binnen met waarde 100, maar krijgt dat in ons land een andere waarde, dan dient dit te worden gewijzigd in het inklaringsproces. Een deel van de wisselstukken wordt hier vernietigd, een ander deel wordt in Amerika gereviseerd en komt terug op de markt. De douaneprocessen hiervoor worden door ons volledig geautomatiseerd uitgevoerd."

ECA brengt al uw in-en uitgaande goederenstromen in kaart, denkt met u mee en adviseert hoe uw flows douanetechnisch geoptimaliseerd kunnen worden. Het agentschap heeft vestigingen in Willebroek, Linkeroever, Ekeren, Grobbendonk en Luik en nam niet zo lang geleden de douaneafdeling van de Van Moer Group over.