“Veel investeren in gespecialiseerd personeel”

Alain De Heldt, managing director Belgium bij Geodis, wereldspeler op het vlak van transport en logistiek, beseft goed dat hij met het aanbieden van toegevoegde waarde het verschil kan maken. Hij investeert veel in gespecialiseerd personeel. “We kunnen rekenen op toegewijde medewerkers, die met kennis van zaken handelen en waar we voor onze urgentietransporten ook na de kantooruren en in het weekend beroep op kunnen doen”, stelt hij.

Met het aanbieden van dringende transporten ging Geodis FF Belgium zo’n anderhalf jaar geleden van start. 
Alain De Heldt: “Onze critical desk is 24/7 bemand, een departement dat ondertussen een mooie groeicurve vertoont. Vliegtuig-, scheeps-, machineonderdelen, documenten, medische toestellen of onderdelen,… Het is soms cruciaal dat deze zeer snel op hun bestemming zijn. Wij zorgen ervoor, vaak met een combinatie van transportmodi: vliegtuig, vrachtwagen,… tot een motor toe wanneer dit nodig is.”

Andere ‘architectuur’

Bij deze nichedienst komt volgens Alain De Heldt flink wat meer ‘architectuur’ kijken. 
Alain De Heldt: “Een nauwgezette opvolging van deze transporten is essentieel, net als het vertrouwen tussen uzelf en onze operatoren. Onze operatoren dokteren heel precies uit welke combinatie van transportmodi tot de gewenste levertijd leidt. Ze blijven ook voortdurend met u in communicatie en overleg. Ook heel belangrijk is dat we kunnen bouwen op partners die zelf ook 24/7 opereren.”

Adviseren rond douaneformaliteiten

Op het vlak van de afhandeling van de douaneformaliteiten hecht Alain De Heldt veel belang aan de optimalisatie van de cashflow van de klanten. 
Alain De Heldt: “Het declareren van goederen is geen rocket science, maar het mag zeker geen automatisme worden. Met een doorgedreven kennis van de HS-codes kunnen we u performant adviseren zodat u zeker geen cent invoerrechten teveel betaalt maar ook niet in de ‘danger-zone’ komt qua compliance. In ons team tellen we dan ook medewerkers die een douane-achtergrond hebben en u perfect kunnen informeren.”

Contractlogistiek groeit verder

De managing director wil de volgende jaren ook verder inzetten op de uitbouw van de contractlogistiek, naar het Nederlands en Frans voorbeeld van de groep. Differentiëren is de boodschap.

Geodis is als logistiek specialist en expediteur actief over alle continenten, met een directe aanwezigheid in 67 landen en een netwerk van 120 landen. Als freight forwarder biedt Geodis u multimodale transportoplossingen met toegevoegde waarde aan voor al uw goederen: over zee, in de lucht, over de weg en via het spoor (met specifieke diensten op maat voor grootschalige projecten in olie en gas, de mijnindustrie, petrochemie, spoorwegen en energie). Als contractlogistieker beheert Geodis uw flows waarbij het bedrijf een daling van uw inventariskosten, een verhoging van de rotaties in uw stock en een efficiënte supply chain voor ogen heeft.

Wilt u meer weten?

Geodis

Geodis