Veiligheid en kwaliteit primordiaal voor BKSI Packing

BKSI Packing is uw gespecialiseerde partner voor de perfecte verpakking van uw machines, onderdelen, wisselstukken, projectcargo,… voor transport over zee of via de lucht. De machine- en projectverpakker, die volledig onafhankelijk werkt, is ook actief in containerbelading. Voor director Frank Beliën zijn veiligheid en kwaliteit twee heel belangrijke sleutelwoorden.

Wat zijn de troefkaarten die jullie kunnen uitspelen?

Frank Beliën: “We beschikken over een opslagterrein van 11.500 m² en een moderne verpakkingshal van 3.500 m² met rolbruggen, vorkliften en laadkaden. Daarnaast is er onze interessante ligging, op een boogscheut van de haven van Antwerpen en vlakbij de op- en afrit van verschillende autostrades. We besteden zeer veel aandacht aan kwaliteit en veiligheid en we zorgen ervoor dat uw machines en onderdelen in perfecte staat op hun bestemming komen.” Het veiligheidsbeleid laat Frank Beliën over in de vaardige handen van zijn zoon, project manager Jens Beliën.

Wat komt er bij het aspect veiligheid allemaal kijken?

Jens Beliën: “We kunnen onze klanten garanderen dat ons personeel deskundig opgeleid is en de nodige veiligheidscursussen gevolgd heeft en op dat vlak ook bijgeschoold wordt. Dit betekent dat ze beschikken over onder andere de  nodige attesten voor rolbrug- en vorkliftbesturing, attest voor werken met hoogwerker en VCA certificaat. We besteden ook veel zorg aan de persoonlijke veiligheid en zien erop toe dat onze werknemers correcte werkkledij en de juiste PBM dragen, en dat het materiaal waarmee ze aan de slag gaan eveneens volledig in orde is. We vinden het belangrijk om daarin veel te investeren.”

Hoe garanderen jullie de kwaliteit van jullie diensten?

Frank Beliën: “We zijn lid van SEILA, het Syndicat de l’Emballage Industriel et de la Logistique Associée. We volgen nauwgezet het door SEILA uitgegeven lastenboek en mogen ons in dat kader jaarlijks aan een onverwachte controle van Bureau Veritas verwachten.”

Hoe gaan jullie precies te werk?

Frank Beliën: “In principe verpakken we uw machines bij ons en deze kunnen blijven staan in onze magazijnen tot wanneer ze naar de haven moeten worden vervoerd. Het is daarnaast ook mogelijk om bij u op het bedrijf te verpakken, b.v. wanneer een machine te fragiel is om onverpakt te worden getransporteerd. Bij projectcargo of sleutel op de deurfabrieken zorgen we ook voor de coördinatie. Samen met u bepalen we in welke volgorde de verschillende onderdelen van de productielijnen dienen verpakt te worden en in welke volgorde ze voor verscheping naar de haven moeten worden gebracht. Zo verloopt de montage op de overzeese bestemming vlot en zonder onderbrekingen.”

Werken jullie alleen nationaal?

Jens Beliën: “We zijn aangesloten bij INPRO, een internationaal netwerk van industriële verpakkers. Wanneer u als klant een machine heeft aangekocht in het buitenland, die naar een ander land of naar ons land moet worden verscheept, kan u op ons beroep doen om wereldwijd voor gegarandeerd dezelfde kwaliteitsvolle verpakking te zorgen.”