“Veiligheid omhoog, kosten omlaag”, TVM preventieservice loont

Verzekeraar voor transport en logistiek TVM Belgium biedt u naast de juiste verzekeringen voor uw sector ook heel wat aanvullende diensten aan, waaronder een uitgebreide en kosteloze preventieservice, op maat van uw bedrijf. Schadegevallen vermijden betekent dat u ook heel wat directe en indirecte kosten vermijdt, én dat u geen imagoschade oploopt.

TVM heeft berekend dat de kosten voor één enkel schadegeval al snel oplopen tot gemiddeld 2.500 euro, reputatieschade niet meegerekend.

Verantwoordelijke marketing Marie Durnez: “Heel wat schades aan uw voertuigen of lading zijn te voorkomen. Onze ervaring leert dat mits 100% opvolging van het TVM veiligheidsplan, uw schadefrequentie met gemiddeld 30% – 35% daalt.”

Spectaculair is het concreet voorbeeld van een transportbedrijf dat zich intensief door TVM liet begeleiden en zijn schadefrequentie op drie jaar tijd zag dalen van 188% naar 56%. Bij dit bedrijf waren er op 100 vrachtwagens op één jaar tijd 188 schadegevallen, waarbij de chauffeur in fout was. Het duurt maanden eer de kosten daarvan terugverdiend zijn.

Workshop ‘Manoeuvreren en dode hoek’

Meer dan de helft van de schadegevallen gebeurt tijdens het manoeuvreren, zo bracht een studie door TVM naar de oorzaken van de ongevallen aan het licht. In samenwerking met een erkend opleidingsinstituut biedt TVM ook de workshop ‘Manoeuvreren en dode hoek’ aan, een opleiding van 7 uur, erkend voor de Code 95. Na 3 uur theorie, volgt de praktijk.

Marie Durnez: “Deze opleiding onderscheidt zich van andere door haar kleinschaligheid. In de praktijksessies is er per drie chauffeurs een instructeur. De deelnemers kunnen daardoor heel intensief goed leren manoeuvreren.” 

Digitaal preventieplatform

Binnen afzienbare tijd lanceert TVM Belgium zijn digitaal preventieplatform.

Marie Durnez: “Klanten waarmee we rond preventie samenwerken en hun makelaars zullen met een login op het platform de tijdslijn van hun plan van aanpak kunnen consulteren en de nodige documenten downloaden.”

Ridders van de Weg

Als het goed gaat, mag dat ook gezegd worden. TVM Belgium huldigt chauffeurs die niet of zonder schuld betrokken zijn geweest bij een verkeersongeval en kroont ze tot ‘Ridders van de Weg’.

Logistiek verzekeraar over weg en water

Nicheverzekeraar TVM verzekeringen, een Nederlands bedrijf met een brancheoffice in Antwerpen-Berchem, richt zich van oudsher op de B2B-verzekeringen van het goederenvervoer over de weg: het klassieke verzekeren in BA en in omnium, maar ook, specifiek voor de doelgroep van transport, een verzekering Transportaansprakelijkheid (CMR), een CTA verzekering en een verzekering werkmaterieel (voor bijvoorbeeld heftrucks, kiepinstallaties, koelunits, pompen, enz.). Sinds vorig jaar biedt TVM Belgium via de moedermaatschappij ook binnenvaart- en pleziervaartverzekeringen aan en onlangs ging het bedrijf van start met een specifieke pakketpolis voor lichte vrachtwagens.

Wilt u meer weten?

TVM Belgium

TVM Belgium

Bekijk de socials