Verkopen en commercieel handelen ‘volgens het boekje’

Van het boek ‘Operationele verkoop’ van sales coach Walter Spruyt zijn er vandaag al bijna 10.000 exemplaren verkocht en ook de andere boeken van deze auteur gaan vlot over de toonbank. De werkwijze van de coach, waarbij hij daadwerkelijk met de verkopers van zijn opdrachtgevers de baan op gaat, heeft dan ook geleid tot erg praktijkgerichte lectuur met concrete tips en tricks die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Van opleiding is Walter Spruyt ingenieur in de biochemie maar als ingenieur heeft hij nooit gewerkt.

Walter Spruyt: “Het was mijn ambitie om verkoper te zijn en dat ben ik ook 17 jaar lang geweest, in verschillende commerciële functies. 22 jaar geleden ben ik zelfstandig aan de slag gegaan als sales coach. Ik heb dus 40 jaar ervaring in de verkoop. Als sales coach ga ik de helft van mijn tijd met verkopers mee de baan op om klanten te bezoeken. Dat geeft mij enorm veel praktijkinzicht.”

Naast het boek Operationele verkoop schreef Walter Spruyt ook nog Telefonisch afspraken maken, Klantenbehoeften ontdekken, Offerteopvolging voor binnen- en buitendienst, Prijsonderhandeling en Overtuigend overkomen.

Walter Spruyt:Operationele verkoop geeft inzicht in basisverkooptechnieken. De andere boeken behandelen specifieke onderwerpen, telkens met heel veel praktijkvoorbeelden. In Telefonisch afspraken maken bijvoorbeeld vind je vijf klassieke benaderingen die door veel verkopers gehanteerd worden wanneer ze met een potentiële klant een afspraak proberen te maken, maar die niet werken. Ik leg uit waarom deze benaderingen niet werken én hoe je het dan wel best aanpakt. Met het toepassen van mijn methodes scoorde geen enkele groep salesmensen minder dan 30 %. Ze realiseerden met andere woorden allen een substantiële verbetering in het aantal afspraken.”

De boeken van Walter Spruyt kunnen besteld worden via de website van uitgeverij De Boeck (www.deboeck.com). Met het ISBN-nummer (te vinden op de www.deboeck.com, op het LinkedIn-profiel van Walter Spruyt of via ws@walterspruyt) kan u uw exemplaren bij uw favoriete boekhandel bestellen. (NV)