Visit the future of Packaging, Logistics & Distribution

Wie actief is in de verpakkingswereld, de logistieke of distributiesector weet het vast. We zijn 2018, een even jaar, en dan is Brussels Expo in het najaar dé place to be. Logistics & Distribution, samen met Empack, gaat dit jaar door op 3 en 4 oktober.

Wanneer Nadine Francus, group event director van organisator Easyfairs, het grondplan ontvouwt, zien we dat er bijna 300 beursstanden zijn en veel aandacht voor seminaries en conferenties. Er zijn een heleboel nieuwe initiatieven te ontdekken zoals “Best of Handling Award”, een primeur in België, een drone zone, een Pharma Village, een Food Mercado, een lekkere foodtruck catering,… en voor een biertje, getapt door een robot (!), kan u terecht in de bruine kroeg.

Op Logistics & Distribution staan er standen rond de vier pijlers van de logistieke sector: warehousing, handling, tracking en dropping (last mile delivery). Maar voor een product de logistieke keten ingaat, moet het natuurlijk verpakt worden. Vandaar de traditie om Logistics & Distribution en Empack samen te laten plaatsvinden. “We maken er dit jaar een echt duo-event van, met eenzelfde look and feel in de twee beurshallen en overlappende thema’s”, legt Nadine Francus uit. Er worden meer dan 6.000 bezoekers verwacht.   

Interessante seminaries en netwerking

In de theaters en auditoria op de beurzen kan u twee dagen lang verschillende seminaries en conferenties bijwonen, gecombineerd met een netwerkmoment tijdens de lunch. In het Logistics Theater zijn dat conferenties in samenwerking met VIB, VIL, Alex Van Breedam en Randstad en in het Pharma theater samen met Brussels Airport, toonaangevend in farmalogistiek. Easyfairs heeft ook een nieuw partnership afgesloten met Retail Detail. Het auditorium daar vormt het decor van een ‘The Future of Food & Logistics Congress’. Op 3 oktober zijn er Nederlandstalige sprekers, op 4 oktober komen dezelfde thema’s aan bod, gebracht door Franstalige keynotes. Op Empack ligt de focus eveneens op Food én Automation. Voor het Food programma werkt Easyfairs samen met Fevia, Flanders’ Food én Pack4Food. Seminaries rond Automation en Industry 4.0 worden georganiseerd door CxO. Programma en inschrijvingen via easyfairs.com.

Innovatie is troef !  

Op de Food Mercado worden de nieuwste voedingsconcepten voor de toekomst getoond en geproefd. En op Empack worden de nieuwste verpakkingssystemen voor voeding gedemonstreerd,” vertelt Nadine Francus nog. 

Op de stand van de Antwerp Management School kan u digitaal brainstormen over een nieuwe verpakking voor uw product. Schrijf u in (easyfairs.com) en breng een verpakking mee. Door een virtuele bril ziet u hoe uw product in een nieuw jasje wordt gestoken.

Kmoinsider tekent ook present, met een coffee corner. Andere netwerkmomenten zijn er bij de uitreiking van de Trends Gazellen (3 oktober) en van de “Best of Handling” award (4 oktober).