Voert u voeding in of uit? Kies voor de coole (reefer)logistiek van Eimskip

Met een moederbedrijf dat 101 jaar geleden opgericht werd in IJsland is het niet verwonderlijk dat de wortels van Eimskip zich situeren in het zeetransport van verse en bevroren vis uit de Noord-Atlantische regio. Het bedrijf is daarin vandaag marktleider, maar ook uw aangewezen logistieke partner voor het (multimodaal) transport van alle verse, diepvries- en droge voedingswaren en aanverwante. Eimskip heeft negentien eigen kantoren wereldwijd en agenten op tal van andere strategische locaties. “En we bieden een zeer persoonlijke, klantgerichte en flexibele service aan, zonder zware administratieve policies”, stelt managing director Johan Verelst van Eimskip Belgium.

Johan Verelst: “In de eerste plaats is Eimskip de ideale partner voor importeurs/exporteurs van bederfbare producten. Met de ban van Rusland zijn Belgische exporteurs op zoek naar nieuwe afzetmarkten. China blijkt op dat vlak een groeimarkt. Eimskip heeft in China drie gespecialiseerde kantoren met eigen koelmagazijnen.”

Daarnaast zijn er eigen kantoren in de voornaamste landen van Europa, Thailand, Vietnam, Amerika en Canada, aangevuld met betrouwbare partners in Latijns-Amerika en het Middellandse Zeegebied.

Uiteraard is Eimskip ook actief in de logistiek van de normale “droge” lading, van kleinere zendingen (LCL), over volle containers (FLC) tot grote industriële projecten.

Johan Verelst: “Eimskip biedt de volledige transportketen aan zodat u een volledige controle hebt over uw zending. Met de Combined Transport Bill of Lading kunnen met één vrachtbrief verschillende transportmodi ingezet worden.

Naast zeetransport verzorgt Eimskip Belgium ook luchttransport. Vanuit Luik wordt er dagelijks op IJsland gevlogen, en ook andere bestemmingen behoren tot de mogelijkheden.

Dankzij een eigen wegtransportafdeling voor de Benelux, met 20 eigen trucks en trailers zorgt Eimskip ervoor dat steeds aan de vraag van de klanten kan worden voldaan.

Eimskip Belgium vertegenwoordigt ook Iscont Lines, een Israëlische rederij, die een wekelijkse containerdienst aanbiedt tussen Antwerpen/Rotterdam en Israël.