“Volgehouden online marketingstrategie garandeert groei”

Ondernemers zijn doorgaans voluit bezig met het productieproces. De ontwikkelingen van het online marketinggebeuren zijn vaak aan hen voorbij gegaan. Op het moment dat de resultaten van traditionele reclameacties afnemen worden dan toch vragen gesteld. "Wij staan als online marketingspecialist klaar om de verdere groei van die ondernemingen te ondersteunen," zegt zaakvoerder Sam Dierckx van Kingsberry uit Lier.

Online marketing is het fundament onder veel succesverhalen. Het gaat dan wél om een totaalconcept. Een eigen website kan nieuwe perspectieven openen voor een onderneming maar het aanbod aan nieuwe online kanalen is onderhand erg verbreed.

De activiteiten van Kingsberry zijn gebouwd op twee steunberen. Het gaat in eerste instantie om de creatie van content. De klanten kunnen een beroep doen op de copywriters van het bedrijf, videoreportages laten maken, blogs, persberichten, e-mails enz. Op die manier liggen Facebook, LinkedIn, Twitter en alle andere sociale media in het bereik.
Kingsberry begeleidt de klanten ook op de advertentiemarkt. Om de zichtbaarheid van een logo, een productnaam of het bedrijf zelf te garanderen moet er voor continuïteit in het online marketinggebeuren gezorgd worden. Dit kan door de internetkanalen slim te gebruiken. Google AdWords, Google Display, YouTube.... De specialisten van Kingsberry zoeken aansluiting bij de doelgroepen van het bedrijf. Ze volgen de data, de hits en de online aanvragen op zodat de klant nadien op basis van maandellijke rapportages mee de strategische marketing keuzes kan maken en in de budgetoptimalisatie desnoods andere accenten kan leggen. "Wij bieden ook RTB aan: real time bidding. Hierbij kopen we advertentieruimte bij grote nieuwswebsites. Wij stellen ons op als tradingpartner van onze klant en halen de beste advertentieprijzen uit de markt."

Sam Dierckx ziet het team van Kingsberry als een plug-in marketing afdeling voor kmo's, een strategische partner. Zo kunnen bedrijven hun advertentiebudget evenwichtig beheren en worden ook meetbare resultaten voorgelegd.